Ny åsikt. Gustav Hemming (C) har tänkt om vad gäller den östliga förbindelsen. Foto: Most Photos / Anna Molander

Centern har ändrat sig – vill ha Österleden

Centern har tänkt om vad gäller Österleden. Det innebär att samtliga allianspartier nu vill se en fullbordad ringled kring Stockholm.

  • Publicerad 14:29, 12 mar 2018

Övriga allianspartier har länge propagerat för en vägförbindelse i tunnel som förbinder Södra och Norra länken. Och nu ansluter sig även centern till förespråkarna. Landstingsrådet Gustav Hemming (C) beskriver den östliga förbindelsen som nödvändig.

Het debatt om Österleden i Stadshuset

– Trängseln i Stockholmsregionen har nått bristningsgränsen och befolkningen kommer fortsätta växa. Det handlar inte bara om privatbilism utan trängseln slår hårt även mot busstrafiken, godstransporter och utryckningsfordon, säger han.

Partiet har dock vissa villkor för att säga ja till en östlig förbindelse, bland annat att miljözoner och trängselskatterna utvecklas.

– Vi vill att det ska göras på ett visst sätt och tror att vi kan få med oss de andra partierna i alliansen. Stockholm behöver fler satsningar på hållbara trafiklösningar, säger han.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) jublar över centerns besked.

– Nu är det klart och tydligt. En röst på Alliansen är en röst för bygget av en östlig förbindelse, säger han i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) kallar Centerpartiets omsvängning för tragikomisk.

– Vi kan inte bygga mer motorvägar om vi vill se våra barn i ögonen med gott samvete, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.