Plats för fest? Centerpartiet vill att det ska ordnas legala utomhusfester under Uggleviksreservoaren på Norra Djurgården. Foto: Mats Halldin/Wikimedia Commons

Centern vill ha klubb och fest i Lill-Jansskogen

Klubba under Uggleviksreservoaren på Norra Djurgården? Det kan bli möjligt om Centerpartiet får sin vilja igenom.

  • Publicerad 11:19, 4 aug 2016

Ytan under Uggleviksreservoaren i Lill-Jansskogen används inte. Det vill Centerpartiet ändra på och föreslår nu att klubbfester ska kunna anordnas på platsen.

– Det är en unik möjlighet att utveckla Stockholms, och Östermalms, klubbliv. Det här är en cool och vacker miljö där man kan spela hög musik utan att störa, säger Jonas Naddebo, tf gruppledare för Centerpartiet i Stockholms stad.

Tanken är att staden ska upplåta tillstånd för dem som vill anordna en fest under kontrollerade former. Och intresset finns i klubbranschen, säger Jonas Naddebo.

Östermalmsnytt har tidigare skrivit om C:s förslag att lätta på regelverket för att ge liv åt de döda ytorna under stadens brofästen. Det här är en del i den idén.

LÄS ÄVEN: Popup-studentbostäder och krogar föreslås under Stockholms broar

– Ska vi vara en världsstad måste vi utveckla våra möjligheter till fest och sådan samvaro. Vi har inspirerats av andra större städer som har sådana större event. Som politiker kan vi förenkla och ge tillstånd till detta.

Stockholm vatten, som äger reservoaren, har inget emot festliga evenemang så länge man inte pålar jorden, enligt Centerpartiet.

Partiet kommer att lämna en motion om förslaget till kommunfullmäktige under hösten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Norrtulls SK får fint integrationspris

Nyheter Belönas med Nelson Mandela-priset Fadderfamiljer, skänkta träningskläder och innebandy för nyanlända och etablerade mammor. Nu belönas Norrtulls SK av staden för sitt integrationsarbeteonsdag 20/6 15:24

Klassisk krog blir av med alkoholtillståndet

Nyheter Restaurangen på Kungsholmen har lockat flera amerikanska superstjärnor Här har Sinatra varit dyngrak, Tina Turner visat röven, och Harrison Ford har tagit ton för en liten tjej. Men nu kan det vara över för den mytomspunna krogen då skulderna växer, och spritlicensen...onsdag 20/6 13:35