I väntan på att de öppnar. "Han väntar utanför när de kommer på morgonen och kan hänga i butiken ända fram till stängning. Han har till och med lärt sig hur de automatiska skjutdörrarna fungerar", berättar Charlotta Waldenfeldt som arbetar på klädbutiken Pagelle. Foto: Malin Danielsson

Centrumkatten Felix – "Vi älskar dig" ❤️

En stor eloge till Pagelle som fortsätter välkomna katten Felix till sitt skytfönster. I dessa mörka tider är det precis vad vi människor behöver en individ som sprider glädje till många, skriver en av våra läsare.

  • Publicerad 11:45, 14 feb 2018

Centrumkatten Felix fortsätter sprida kärlek i Huddinge och på sociala medier.

I morse fångade kommunalrådet Malin Danielsson (L) Felix på bild utanför butiken Pagelle i Huddinge centrum, i väntan på att de öppnar.

Läsaren Carola skriver i ett mejl till HuddingeDirekt:

"En stor eloge till Pagelle som fortsätter välkomna katten Felix till sitt skytfönster. I dessa mörka tider är det precis vad vi människor behöver en individ som sprider glädje till många. Katten är i dagens samhälle en väldigt utsatt individ och hatad av många, trots detta finns det katter som Felix och "Knäcken" som väljer att lita på det goda hos oss människor. Både Felix och Knäcken har/hade hem där de är älskade men väljer ändå att dela med sig av sin kärlek till oss andra. Stort.

Knäcken var en katt, död 2013, som i 10 år uppehöll sig på och vid Stora Torget i Visby. Favoritplatsen var ovanpå elskåpet vid mataffären, men också egna stolar vid restaurangerna vid torget. Vi en del tillfällen hamnade han på Gotlands Katthem för folk trodde han var hemlös, men icke han hade ett kärleksfullt hem. Efter sin död i Stockholm 2013 startades en insamling i hans namn till en staty. Sanny Laurin fick uppdraget att göra en liten skulptur och nu ligger KNÄCKEN för evigt på Stora Torget i Visby. Man kan läsa om Knäcken på nätet.

Välkomna alltid ett djur som väljer dig då har du anledning att vara lycklig."

Fler röster om centrumkatten Felix:

"Har blivit en kändis...hörde på radion...😻😻"

– Marja

"Träffade han i dag , vilken kille , precis va centrum behöver❤️"

– Eva

"Katten Felix är ett trivsamt inslag i Huddinge Centrums butik Pagelle och caféet. Hoppas ingen blir tvungen att pga att någon åberopar allergi skulle bli tvungen att schasa ut honom. Man blir glad och varm inombords att människor bryr sig och det har blivit ett positivt samtalsämne utanför skyltfönstret".

– Gunilla Jansson

Men Felix närvaro bland kaffekoppar och nystrukna klädesplagg gör inte alla överlyckliga. I en insändare till HuddingeDirekt skriver en Huddingebo:

"Mitt handlingsutrymme som pälsdjursallergiker är idag begränsat i Huddinge centrums utrymmen, söta katten Felix är en bidragande orsak."

Allergiker: Butikskatten Felix hindrar min shopping

"Som jag innerligt önskar att jag inte var allergisk, jag älskar djur, men tyvärr på behörigt avstånd", avslutar skribenten.

I veckan berättade tidningen Mitt i Huddinge hur Felix blivit portad från Espresso house av samma anledning. De flesta kunder ska ha visat förståelse för beslutet, uppger företaget till tidningen.

Det har tyvärr väckt viss upprördhet hos våra läsare:

– Hallå där HuddingeDirekt! Vad säger ni nu när Felix fått så mycket uppmärksamhet att han pga detta blivit portad från Espresso house? Allergiker klagade på katten och personalen får därför inte längre låta honom komma in, skriver en läsare.

HuddingeDirekts nyhetschef Hanna Thåström svarar:

– Vi skrev om Felix för att det var en mysig berättelse som intresserar och engagerar många Huddingebor. Om Felix får vara på Espresso house eller inte är deras beslut. Det lägger vi oss inte i.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.