Charlotta Fagerland har drivit "Tjeja" i Vallentuna i 26 år. Här med dottern Linnéa som hjälper till ibland i väntan på sina studier. Foto: Lotten Engbom

Charlotta på "Tjeja": "Min passion är att göra andra fina"

I 26 år har Tjeja Fashion sålt kläder till kvinnor i Vallentuna. Med egna ord berättar välkända Charlotta Fagerland om näthandel, kunderna och vad som driver henne till att fortsätta.

  • Publicerad 11:51, 2 mar 2018

"Butiken har funnits i 26 år och legat här i Vallentuna centrum i 24 år. Jag fick möjlighet att bygga ut den för tre, fyra år sedan och gjorde det. Vi är ett familjeföretag och nu jobbar även min dotter här, men hon ska börja plugga i höst.

Från början var det inte alls meningen att jag skulle driva butik. Jag pluggade på juristlinjen och testade lite småskaligt hemma, men hoppade av för att fortsätta med det här. Det här blev mitt liv. Min passion är att göra andra fina. Det är nog det som driver mig, man blir inte jätterik på det här.

Jag har över 3 000 stamkunder som jag kommunicerar med. Man måste sticka ut lite, jag har väldigt mycket modevisningar, kundkvällar och så kan de boka tjejkvällar. För mig är kvalité a och o, men det behöver inte vara det allra dyraste för det.

Tjeja står för att man duger som man är, oavsett kropp och ålder. Det finns en vi-känsla med Tjeja. Du vill vara tant eller flicka. Dam är inte så kul det heller. Jag är tjeja med många av mina kunder. Man kan inte böja svenskan så men jag gör det ändå.

Det har hänt jättemycket i det här centrumet under åren. Det är livets gång. Vi måste hänga med i utvecklingen. Jag tror att det är viktigt att butiker samarbetar med varandra, det är vi bra på här, till exempel har vi en höstmarknad ihop. Jag har själv ett stort engagemang i små butiker och har styrelseuppdrag i "Sveriges textilhandlare".

Jag fortsätter så länge jag tycker att det är kul, så länge det fungerar. Jag tror att vi sett toppen av näthandeln, att vi får mer fokus på butikerna igen. Kunderna kommer att längta tillbaka till butikerna, men tyvärr har en del stängt ner."

Charlotta Fagerland

Ålder: 57

Gör: Driver Tjeja Fashion i Vallentuna centrum

Bor: Uthamra. Flyttade till Vallentuna 82 från Göteborg. "Vi skulle bara vara här ett kort tag, men vi trivs i Vallentuna. Det är en fin kommun."

Gör när jag inte är i butiken: Tränar mycket på gymmet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10