"Beslutet har under en längre tid vuxit fram och det finns inte längre några förutsättningar att vara kvar." Foto: mostphotos

Chef på Karolinska avgår efter granskning

Karolinskas produktionsdirektör Andreas Ringman Uggla lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan, uppger Dagens Nyheter.

  • Publicerad 16:15, 11 jan 2018

Dagens Nyheter har i en lång rad texter granskat hur Karolinska sjukhuset anlitat konsultbolaget Boston Consulting Group, BCG. Sedan 2011 har en kvarts miljard kronor betalats ut till bolaget. Anders Ringman Uggla arbetade tidigare som konsult på just BGC.

Enligt Karolinska är beslutet om avgången fattat gemensamt av Andreas Ringman Uggla och sjukhusdirektör Melvin Samsom. Andreas Ringman Uggla har tills nu tillhört sjukhusledningen och varit direktör för staben Strategisk sjukvårdsutveckling och vårdproduktion, SSVP. 

– Beslutet har under en längre tid vuxit fram och det finns inte längre några förutsättningar att vara kvar i rollen som produktionsdirektör och direktör för SSVP, skriver sjukhusledningen till Dagens Nyheter. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.