Kan bli din idag. Foto: Karin Nilsson

Chefen ger upp – säljer klassisk teater på Södermalm

Vill du äga en teater mitt på Södermalm? Nu har du chansen då nuvarande ledningen inte orkar chefa mer. Fast helst ska du vilja fortsätta att köra teater.

  • Publicerad 15:25, 25 aug 2017

Det är Boulevardteatern mitt på Götgatan på Södermalm som idag las ut på Blocket för försäljning. Där har det varit teater sedan 1984 och för 525 kvadratmeter får du pynta 48 404 kronor i månaden, men då ingår värme och vatten. Pris för överlåtelse: lämna bud,.

Roger Westberg, chef på Boulevardteatern, varför sälja?

– Efter tio år behövs nytt blod. Jag orkar inte med det här tempot längre. Så vi har två varianter hur det här kan gå till. Dels efterlyses partnerskap med andra som vill vara med och styra det här. Och det ska helst vara annat än den teater som vi gör. Kanske varieté, dockteater, improvisation, musikal eller HBTQ-inriktat. Så vi breddar verksamheten och publiken samtidigt som man delar på jobbet. För det är mycket jobb.

Och den andra varianten?

– Att någon med muskler, idéer och pengar tar över allting. Det är alltså bara lokalen det gäller. Vår turnerande verksamhet och teaterskola är inte till salu. Men det är en häftig lokal, riktigt cool. Vi är öppna för alla möjligheter men hoppas såklart att det fortsätter vara teater här.

Nu bygger Hollywood-kändisen om sin kyrka i Stockholm

Hur går det för Boulevardteatern ekonomiskt?

– Det är alltid svårt. Vi har kämpat i många år. Det var mycket lättare för 35 år sedan då jag började med teater. Då var jag med om att sätta upp en pjäs som sålde 100 föreställningar innan första repet ens. Det är otänkbart nu. Då vågade man mer och det fanns mer pengar till kulturen.

Det står "bud mottages". Vad är ett rimligt bud för att ta över lokalen?

– Det vågar jag inte säga och min revisor skulle säga "nej" till att jag säger siffror. Men det är väldigt många som är intresserade, det har hört av sig människor hela dagen. Det finns ett stort intresse.

Så det finns ingen risk att allt dör?

– Nej, nej, nej. Det är otänkbart. Det är så många som är intresserade.

Något annat?

– Den 30 september kör vi vår sista premiär och jag är på scen. Då borde alla komma.

Ödesdagar för Boulevardteatern

Roger Westberg, teaterchef på Boulevardteatern, har tröttnat. Foto: Karin Nilsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.