I blåsväder.

Chefernas kränkande ord läckte ut

Medarbetare på Ekerös socialkontor beskrevs med kränkande tillmälen av sina chefer. Och kunde själva läsa dem – på grund av en teknisk miss.

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

Efter ett fel i samband med en IT-uppdatering upptäckte flera medarbetare på Ekerö kommuns socialkontor i september att minnesanteckningar från ledningens interna möten hade blivit tillgängliga.

Här kunde plötsligt alla på socialkontoret läsa hemliga anteckningar med kollegers och klienters personuppgifter, samt kränkande beskrivningar av personalen, skriver Expressen.

En medarbetare kallades ”instabil”, en annan beskrevs som ”ett problem” som behöver flyttas och en tredje beskrevs som ”värdelös på svenska språket”.

– Stämningen just nu är inte bra. Man känner att man har blivit kränkt och att man inte har blivit lyssnad på, säger en medarbetare till Expressen.

Socialchefen Lena Burman Johansson uppger att hon ser allvarligt på hur personuppgifter har behandlats i ledningens anteckningar.

– Det är verkligen på alla sätt beklagligt och inget som vi på något sätt ser enkelt på, utan tvärtom väldigt allvarligt på. Vi har riktlinjer och rutiner för hur vi ska hantera dokumentation och i det här fallet har vi brustit. Det är bara att stå upp för det, och det är på inget sätt godtagbart, säger hon till tidningen.

Dataskyddsombud ska ha kontaktats med anledning av att personuppgifter har röjts.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15