I blåsväder.

Chefernas kränkande ord läckte ut

Medarbetare på Ekerös socialkontor beskrevs med kränkande tillmälen av sina chefer. Och kunde själva läsa dem – på grund av en teknisk miss.

  • Publicerad 01:15, 26 okt 2019

Efter ett fel i samband med en IT-uppdatering upptäckte flera medarbetare på Ekerö kommuns socialkontor i september att minnesanteckningar från ledningens interna möten hade blivit tillgängliga.

Här kunde plötsligt alla på socialkontoret läsa hemliga anteckningar med kollegers och klienters personuppgifter, samt kränkande beskrivningar av personalen, skriver Expressen.

En medarbetare kallades ”instabil”, en annan beskrevs som ”ett problem” som behöver flyttas och en tredje beskrevs som ”värdelös på svenska språket”.

– Stämningen just nu är inte bra. Man känner att man har blivit kränkt och att man inte har blivit lyssnad på, säger en medarbetare till Expressen.

Socialchefen Lena Burman Johansson uppger att hon ser allvarligt på hur personuppgifter har behandlats i ledningens anteckningar.

– Det är verkligen på alla sätt beklagligt och inget som vi på något sätt ser enkelt på, utan tvärtom väldigt allvarligt på. Vi har riktlinjer och rutiner för hur vi ska hantera dokumentation och i det här fallet har vi brustit. Det är bara att stå upp för det, och det är på inget sätt godtagbart, säger hon till tidningen.

Dataskyddsombud ska ha kontaktats med anledning av att personuppgifter har röjts.

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10