Foto: Jorge Morales Piderit/Wikimedia commons

Chiles Mariah Carey spelar i Fittja

Myriam Hernández är en av Chiles största sångerskor och just nu på Europaturné. I sista minuten står det klart att hon svänger förbi Sverige. Till Globen? Scandinavium? Nä, till Exploria i Fittja.

  • Publicerad 15:06, 26 nov 2018

Den 2 december kommer den chilenska sångerskan Myriam Hernández till Sverige för en sista minuten-spelning på Exploria i Fittja. Bland svenskchilenare har nyheten att sångerskan och stjärnan Myriam Hernandez ska spela i Sverige slagit ner som en bomb.

En som är väldigt glad är Fittjabon och svenskchilenaren Patricia Palma.

– Jag har växt upp med hennes musik eftersom mamma älskar henne. Hon är skitstor i Sydamerika. Hon är typ Chiles Mariah Carey. Alla inom den chilenska gruppen talar om det här just nu, säger hon.

Stor på 90-talet

Myriam Hernández slog igenom redan som 11-åring på 80-talet och blev en stor stjärna med smäktande balader på 90-talet.

Men att hon ska spela just i Fittja verkar inte alla gilla.

– Hon är ett så pass stort namn i Chile att folk trodde det var ett skämt först, att hon skulle komma till Fittja liksom, säger Patricia Palma.

Bokningsansvariga på Exploria Paula Rivera bekräftar detta.

– Folk har ringt och inte trott att det är sant. De tycker att hon borde spela i Globen. Fittja har ju inte så bra rykte, säger hon.

Guide till Myriam Hernández

Gigantisk i Sydamerika, men kanske inte lika känd i Skandinavien. Här är Patricia Palmas tre bästa (och blödiga) tips för att få dig hooked på Myriam Hernández:

Eres, Se me fue och Peligroso amor.