Flera tusen engelska fotbollsfans kommer till Rörstrandsgatan på onsdag. Foto: Mostphotos/Andreas Jennische

Chocken för Rörstrandsgatan – får 20 000 festande fotbollsfans

Uppemot 20 000 engelsmän väntas komma till Stockholm för att stötta sitt lag under onsdagens Europa League-final. Var de ska träffas för att ladda? Rörstrandsgatan!

  • Publicerad 16:54, 22 maj 2017

Europa League-finalen mellan Manchester United och Ajax avgörs på onsdag 24 maj på Friends Arena i Solna. Efter Champions League-finalen är det den största cupmatchen i Europa och närmare över 20 000 tillresta fotbollsfans väntas komma från England och Holland.

Stockholm stad, polisen och Svenska fotbollförbundet har tillsammans planerat att respektive lags supportrar ska få ladda upp på varsin plats i stan, en så kallade Meeting point.

Manchester United-fansen fick Rörstrandsgatan. Mellan 6000 och 20 000 engelsmän beräknas komma till Vasastan innan de drar vidare till Solna för att se matchen.

– Rörstrandsgatan har valts ur för att fungera bra rent säkerhets- och kommunikationsmässigt. Fansen kommer enkelt att transporteras med pendeltåget från Karlbergs station till Solna, säger Ola Eriksson, pressansvarig på Trafikkontoret.

Det är svårt att veta exakt hur många som kommer att vara där. Men det 10 000 biljetter i omlopp för respektive supportergrupp.

– Enligt vad vi har fått veta uppger engelsmännen att cirka 20 000 kommer, så det kan bli mycket folk, säger Jonas Nystedt på Svenska fotbollförbundet.

Så det skulle kunna komma 20 000 engelska fans till Rörstrandsgatan?

– Absolut, om alla väljer att vara där och inte åka direkt till arenan blir det så, säger Jonas Nystedt.

Krögarna på Rörstrandsgatan förbereder sig så gott de kan inför onsdagens anstormning av folk. De har i god tid blivit informerade vad som väntar.

– Vi har fått veta att runt 6000 engelska supportrar ska komma hit och festa. Det kommer bli ganska mycket drickande, och väldigt mycket folk, så vi byter ut alla våra glas mot engångsmuggar, säger Mesut Cetinkaya som driver restaurang Rött på Rörstrandsgatan.

✔ Supportrarnas meeting point har valts ut för att fansen inte ska drabba samman innan match.

✔ United-fansen är på Rörstrandsgatan och åker till arenan med pendeltåg från Karlbergs station.

✔ Ajax-fansen är på Flemingatan (mellan Norra Agnegatan och Wargentinsgatan) och åker till arenan med blåa linjen från Rådhuset.

✔ Totalt har lagen fått 20 000 biljetter till matchen (10 000 per lag) Enligt uppgifter beräknas uppemot 20 000 engelsmän komma till Sverige på onsdag, och minst 3000 holländska supportrar.

✔ Europa League-finalen mellan Ajax och Manchester United spelas på onsdag 24 maj kl.20.45

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

L vill stoppa arbetet på Norr Mälarstrand

Nyheter Hård kritik efter trädfällningarna: "Uselt" Liberalerna menar att arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk strider mot detaljplanen och kräver nu att arbetet stoppas. Även Naturskyddsföreningen har anmält jobbet till länsstyrelsen. Men...onsdag 20/6 19:00

Norrtulls SK får fint integrationspris

Nyheter Belönas med Nelson Mandela-priset Fadderfamiljer, skänkta träningskläder och innebandy för nyanlända och etablerade mammor. Nu belönas Norrtulls SK av staden för sitt integrationsarbeteonsdag 20/6 15:24