Christina blir kommunens nya direktör – börjar i höst

Jakten på en ny kommundirektör är över. I höst tillträder Christina Hedberg. – Jag har ett gott öga till Ekerö, säger den nya chefen.

  • Publicerad 09:49, 11 apr 2019

Sedan höstens besked att Lars Hortlund lämnar rollen som Ekerös kommundirektör har jakten på en efterträdare pågått. Ett 60-tal personer visade intresse för tjänsten och till slut återstod bara en, Christina Hedberg.

I höst blir hon den högsta tjänstemannen i kommunen. Exakt tillträdesdatum är dock inte spikat. Christina Hedberg är kommunchef i Gnesta sedan 2015. Den 45-åriga Brommabon får nu betydligt kortare resväg till jobbet. Hon har en klar bild av Ekerö.

– En lagom stor kommun med lagom bra tillväxttakt, ett bra företagsklimat, ett fantastiskt föreningsliv. En välskött kommun med bra ekonomi och resultat, säger hon.

Något hon ser fram emot att få jobba med är infrastruktur.

– Jag har jobbat mycket med infrastruktur under sex år på Handelskammaren Mälardalen. Det är viktigt att säkerställa ett bra bostadsbyggande. Det är bostadsbrist och Ekerö kan bidra, men det gäller också att växa varsamt, säger hon.

Christina Hedberg anser att kommunens tillväxttakt är viktig att jobba med.

– Det får stor påverkan på verksamheterna. Det blir volymökningar i skolor, förskolor och äldreomsorg. Då gäller det att man tar höjd för det så att det blir fortsatt bra kvalitet. Men med ökad inflyttning får man också ökat skatteunderlag. På sikt går det ihop, men det kan vara kämpigt i perioder, säger hon.

Vad blir det första du tar tag i?

– Att lära känna både politiken och min ledningsgrupp och sätta mig in i vad de ser för utmaningar.

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02

Ny aktör ska ansvara för väghållning i kommunen

Nyheter En ny entreprenör kommer nu att sköta om Mälaröarnas vägar. I höst tar Svevia över ansvaret de kommande åren.torsdag 18/4 6:30

Hon vill se vändpunkt i EU:s klimatpolitik

Nyheter Partiet vändpunkt vill vara just en vändpunkt för klimatpolitiken. Nu siktar Kerstin Annadotter i Kungsberga på EU-parlamentet.torsdag 18/4 1:15