Christina blir kommunens nya direktör – börjar i höst

Jakten på en ny kommundirektör är över. I höst tillträder Christina Hedberg. – Jag har ett gott öga till Ekerö, säger den nya chefen.

  • Publicerad 09:49, 11 apr 2019

Sedan höstens besked att Lars Hortlund lämnar rollen som Ekerös kommundirektör har jakten på en efterträdare pågått. Ett 60-tal personer visade intresse för tjänsten och till slut återstod bara en, Christina Hedberg.

I höst blir hon den högsta tjänstemannen i kommunen. Exakt tillträdesdatum är dock inte spikat. Christina Hedberg är kommunchef i Gnesta sedan 2015. Den 45-åriga Brommabon får nu betydligt kortare resväg till jobbet. Hon har en klar bild av Ekerö.

– En lagom stor kommun med lagom bra tillväxttakt, ett bra företagsklimat, ett fantastiskt föreningsliv. En välskött kommun med bra ekonomi och resultat, säger hon.

Något hon ser fram emot att få jobba med är infrastruktur.

– Jag har jobbat mycket med infrastruktur under sex år på Handelskammaren Mälardalen. Det är viktigt att säkerställa ett bra bostadsbyggande. Det är bostadsbrist och Ekerö kan bidra, men det gäller också att växa varsamt, säger hon.

Christina Hedberg anser att kommunens tillväxttakt är viktig att jobba med.

– Det får stor påverkan på verksamheterna. Det blir volymökningar i skolor, förskolor och äldreomsorg. Då gäller det att man tar höjd för det så att det blir fortsatt bra kvalitet. Men med ökad inflyttning får man också ökat skatteunderlag. På sikt går det ihop, men det kan vara kämpigt i perioder, säger hon.

Vad blir det första du tar tag i?

– Att lära känna både politiken och min ledningsgrupp och sätta mig in i vad de ser för utmaningar.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15