Flera butiker har fått lämna Stinsen. Till exempel Clas Ohlson, Dea Axelssons, Lindex, Stadium med flera. I höst lämnar City Gross, men öppnar alltså åter upp dörrarna till årsskiftet 2021. Foto: Frida Brooke

City Gross stänger under 1,5 år

City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärden i det nya centrumet med inflyttning om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer information om de nya hyresgästerna.

  • Publicerad 17:03, 25 jun 2019

Hösten 2017 stod det klart att Stinsen ska rivas. Istället blir det skola och nya bostäder, samtidigt som man utvecklar södra Häggviksområdet med handelslokaler, kontor, torg och skapar ett nytt handelsområde.

I augusti stänger City Gross sin butik på Stinsen.

Till årsskiftet 2021 väntas de öppna dörrarna igen, berättar Daniel Forss:

– Vi gillar verkligen den här delen av Stockholm och har sett att det växer, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross på Bergendahls Food.

Totalt är det 36 anställda i butiken som berörs av stängningen.

– Vi kommer givetvis se på interna lösningar men har också inlett ett samarbete med Store Support, ett av svensk detaljhandels ledande tjänste- och bemanningsföretag, säger Daniel Forss.

Både Willys och K-rauta har fått stänga sina butiker i området för att ge plats åt den nya handelsplatsen, Häggviks entré. Byggnaden har planerats sedan 2015 intill påfarten till Förbifart Stockholm och E4:an.

Bonnier fastigheter var den ursprungliga ägaren, men sålde sedan vidare till Alma property partners. 2017 berättade den nya ägaren att fokus kommer ligga på livsmedel och volymhandel, i det som man kallar Häggviks entré:

Simon de Château, CIO på Alma Property Partners, sa då till fastighetsvärlden:

– Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelser, shopping och restauranger.

Mässing Properties AB, fastighetsvärden för City Gross, meddelar att mer information om Häggviks entré kommer efter sommaren. Förutom livsmedel väntas även kaféer och restauranger att flytta in, skriver City gross i sitt pressmeddelande:

– Det är ett av de bästa lägena, och vi är väldigt nöjda med hur det har gått på Stinsen, och har letat febrilt efter lokaler sedan det här beskedet kom. Nu blir det tyvärr en period på 1,5 år då vi inte finns i området, men vi är glada att vi får chansen att komma tillbaka, säger Daniel Forss till SollentunaDirekt.

Nytt landmärke ska byggas i Häggvik

Snart rivs Willys-byggnaden

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt