Coop bekräftar – ska ersätta Ica

Coop bekräftar nu att de ersätter Ica i Bålsta centrum.

  • Publicerad 09:06, 29 jun 2020

Att det skall finnas en lokal förankring i personalstyrkan tycker vi är viktigt

För ganska exakt ett år sedan ställde Bålsta/Upplands-BroDirekt frågan till Coop. Kommer ni ta den vakanta platsen som dagligvarubutik i Bålsta centrum när Ica lämnar platsen? Då var svaret att man tittade på platsen.

Sedan dess har tidningen kunnat bekräfta att det skulle bli så utan att något officiellt besked kommit, men nu är det helt klart. Frågan kvarstår dock när exakt premiären sker. På Coop kan man inte ge något exakt besked.

– Vi kommer att komma med ett mer exakt datum när vi närmar oss premiärdagen. Det är mycket som ska på plats inför en butiksöppning och vi är flera involverade i processen. Vi behöver ha tagit oss fler steg framåt innan vi kan kommunicera ett mer exakt datum, säger distriktschef Linus Gusfors.

Finns det något datum som är absolut senast, då ni ska öppna?

– Vi vill, och vår plan, är att öppna någon gång under hösten. Det är det målet vi jobbar efter. Som det ser ut idag så kommer vi att öppna då. Vi är ett taggat team som gör vårt yttersta för att se till att vi så snart som möjligt under hösten kan stärka Bålstas stadskärna med en ny fräsch matbutik som fokuserar på matglädje och prisvärdhet.  

Kommer öppnandet av butiken innebära arbetstillfällen i Håbo?

– Självklart innebär det fler arbetstillfällen då vi behöver personal som driftar butiken. Att det skall finnas en lokal förankring i personalstyrkan tycker vi är viktigt och det har vi självklart med oss när vi fortsätter arbetet med att rekrytera kolleger till butiken.

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46