Coop om Bålsta C: ”Intressant läge”

Nästa år lämnar Ica Bålsta Centrum. Ryktet säger att Coop tar platsen. – Vi tittar alltid efter platser där vi inte finns, ­säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop.

  • Publicerad 13:42, 1 jun 2019

Nästa år öppnar som bekant Ica Maxi i Draget. Ungefär samtidigt lämnar Ica Kvantum Bålsta Centrum och en diskussion om vilka som ska ersätta har pågått en längre tid. BålstaDirekt tog pulsen på några besökare och frågade vad de tror och tänker om framtiden.

– Jag tror att det är många som tycker det är lite sorgligt. Jag tycker det är bra att vi får ett Ica Maxi, jag tycker om att handla där och jag tror att Ica Kvantum drar många hit, säger Cecilia Knutsson, 39, från Bålsta.

– Det är jätteviktigt att det finns en vanlig matbutik i centrumet. Alla äldre och de som bor i centrum och inte har bil måste kunna handla mat. Sen är det fantastiskt att Maxi ska öppna, menar Ulla Engdahl, 69, också från Bålsta.

Bålsta Centrums ägare Grosvenor har gjort klart att Kvantum-butiken ska ersättas.

– Som du vet arbetar vi för fullt med utvecklingen av Bålsta Centrum och är tacksamma för det stöd vi har fått av kommunen i detta arbete. Vi kan inte i nuläget bekräfta hyresgäst eller placering men vår målsättning är att till julhandeln 2019 välkomna en ny högkvalitativ matvarubutik till centrumet, meddelade man till BålstaDirekt i december.

Coop kan göra comeback

Uppgifter till BålstaDirekt gör gällande att ersättaren kommer att bli Coop som i sådana fall skulle göra comeback i Bålsta.

– Det som finns att säga är att det har funnits en butik där tidigare. Vi tittar efter platser där vi inte finns, där vi har vita fläckar. Det är ett intressant läge, men vi har ingenting mer än så som vi kan säga i dagsläget. Vi tittar på flera platser och det går bra för oss nu och vi är ganska offensiva. Men det är mycket som måste klaffa, säger Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop.

Han slår fast att Bålsta Centrum är intressant, men att det är ett antal punkter som måste bockas av innan det kan bli av.

– Öppnar man en butik så måste man ha ett genomtänkt kundvarv. Det finns vissa krav när det gäller kyl och frys, vi vill vara energisnåla och ha ett miljötänk. Men bestämmer vi oss för att etablera oss på en plats så kan det gå fort.

”Ligger på is”

Ett problem att lösa kan vara lokalen och det har talats om att Coop kan komma att ligga där Elon ligger i dag, men enligt uppgifter till BålstaDirekt ska personalen där ha fått beskedet att dessa planer ligger på is för tillfället.

Samtidigt har uppgifter gjort gällande att bygget av Ica Maxi är försenat, men det dementeras från företagets sida.

”Projektet löper på enligt plan. Sen är det naturligtvis så att vid stora byggprojekt kan alltid oväntade saker inträffa i enskilda delar av byggprocessen men det är vi vana vid att hantera”, skriver man i ett mejl.

Man fick lämna bilnycklar och körkort

Söndagens blåljusrapport är kort. Ett identitetsbedrägeri och ett drogbrott är allt.söndag 13/10 10:59

Ung pojke misshandlad av yngre

Blåljusrapporten från senaste dygnet är kort men trist läsning. En 15-åring misshandlades av en något yngre (!) pojke vid järnvägsstationen på fredagens eftermiddag.lördag 12/10 9:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt