Centrum. Så här ser planen ut för det nya shoppingklustret i Arninge, där den nya Coop ska ligga. Foto: Illustration: Trophi Fastighets ab.

Coop öppnar nytt i Arninge – och krymper

En ny butik ska ersätta Coop Forum när Roslagsbanan öppnar resecentrum i Arninge. Med mindre köpyta kommer fokus ligga på mat.

  • Publicerad 11:16, 11 dec 2018

Den Coop Forum som idag finns i Arninge kommer stänga och istället kommer en ny, mindre butik öppna hösten 2020.

– Det kommer vara en lite mindre butiksyta och mer fokus på mat, matglädje och färskvaror, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Sortimentet kommer krympa för allt sådant som inte är mat, så som dammsugare och leksaker.

Delar lokal med resecentrum

Butiksytan kommer vara 3500 kvadratmeter och kommer ligga i den nya byggnaden där Roslagsbanans resecentrum också ska byggas.

– Vi kommer ha mer hämtmat och färdiglagade rätter för de som snabbt vill ta med sig något på vägen. Men samtidigt kommer vi vara en butik där man ska kunna storhandla allt man behöver för veckan, säger Tobias Rydergren

Nya shoppingklustret i Arninge - så blir det

Den nya butiken kommer även anpassas så att de som köpt sin mat på nätet ska kunna hämta upp sina matkassar. Exakt hur detta ska lösas är dock ännu inte klart, enligt Tobias Rydergren.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt