Centrum. Så här ser planen ut för det nya shoppingklustret i Arninge, där den nya Coop ska ligga. Foto: Illustration: Trophi Fastighets ab.

Coop öppnar nytt i Arninge – och krymper

En ny butik ska ersätta Coop Forum när Roslagsbanan öppnar resecentrum i Arninge. Med mindre köpyta kommer fokus ligga på mat.

  • Publicerad 11:16, 11 dec 2018

Den Coop Forum som idag finns i Arninge kommer stänga och istället kommer en ny, mindre butik öppna hösten 2020.

– Det kommer vara en lite mindre butiksyta och mer fokus på mat, matglädje och färskvaror, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop.

Sortimentet kommer krympa för allt sådant som inte är mat, så som dammsugare och leksaker.

Delar lokal med resecentrum

Butiksytan kommer vara 3500 kvadratmeter och kommer ligga i den nya byggnaden där Roslagsbanans resecentrum också ska byggas.

– Vi kommer ha mer hämtmat och färdiglagade rätter för de som snabbt vill ta med sig något på vägen. Men samtidigt kommer vi vara en butik där man ska kunna storhandla allt man behöver för veckan, säger Tobias Rydergren

Nya shoppingklustret i Arninge - så blir det

Den nya butiken kommer även anpassas så att de som köpt sin mat på nätet ska kunna hämta upp sina matkassar. Exakt hur detta ska lösas är dock ännu inte klart, enligt Tobias Rydergren.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36