Här är skylten som Coop-personalen satte upp. Foto: Helene Gabel

Coop-personalen: "Vi är inte nazister för att vi ber om din legitimation"

Personalen på Coop i Östberga fick nog av att bli kallade nazister och homofober när de krävde leg vid postutlämningen. De löste det – med en skylt.

  • Publicerad 17:28, 8 feb 2017

Coop Nära på Stamgatan i Östberga har haft en annorlunda skylt uppsatt vid sin postutlämning den senaste tiden. Det hela började med att personalen blev kallad både det ena och det andra när de bad om legitimation av personer som skulle hämta ut sina paket.

Till slut ledsnade de på förolämpningarna och skrev en egen skylt som de satte upp vid disken. Ett förtydligande kan man säga:

”VI ÄR INTE fasc- naz- eller rasister, vi är inte heller homofober eller homosexuella för att vi ber att få se din legitimation. När vi ber om din legitimation är det inte för att vi vill jävlas med dig. Det är avsändaren som kräver att du ska visa legitimation. Så snälla, bli inte förbannad på oss!”

Togs bort idag

Tidningen Årsta/Enskede får efter flera samtal till butiken utan framgång, till slut tag i en pressperson hos Coop centralt. Hon lovar att undersöka saken och återkommer några timmar senare.

– Ja, skylten har suttit i butiken, det stämmer, men den är borttagen nu. Den togs bort idag. Medarbetarna har fått förolämpningar som är helt oacceptabla, bland annat sådant som stod på skylten, när de har bett om id-handlingar, därför sattes den upp, säger Charlotta Åsell, pressekreterare på Coop.

Hon kan förstå personalens reaktion, samtidigt menar hon att skylten kan tolkas negativt.

– Därför är den bortplockad nu. Vi kommer att ta fram en annan, mer informativ skylt där det står att det krävs id-handling för att få hämta ut post och paket, tillägger hon.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu lägger sig isarna i Söderort

Nyheter Så är skridskoläget på sjöarna Många skridskoåkare har redan gett sig ut på Söderorts sjöar men än så länge åker de på egen risk.onsdag 16/1 19:30