BESÖKSREKORD. Fler stockholmare än någonsin har hittat till Lida friluftsområde under våren och sommaren. Foto: Pressbild

Coronaboom för Lida Friluftsgård

Under våren och sommaren har Lida Friluftsgård i Botkyrka haft rekordmånga besökare.

  • Publicerad 10:21, 31 aug 2020

Vissa veckor har besöksantalet legat tre gånger högre än normalt och sett över en längre period är ökningen 97 procent, skriver friluftsgården i ett pressmeddelande.
Anledningen tros vara att många stockholmare har spenderat semestern på hemmaplan på grund av coronaviruset.

– Det är otroligt roligt att se så många nya besökare på Lida, denna sommar har verkligen visat hur viktigt natur och friluftsliv är för folkhälsan. Kajak- och cykeluthyrningen har fått en rivstart och våra nybörjarkurser har varit fullbokade. Givetvis har det ställt extra krav både på oss och besökare att ta ansvar och visa hänsyn för att minska smittspridning, men vi tycker att det har fungerat överraskande bra trots läget, säger Platschef Leif Wallin i pressmeddelandet.

Aktiviteter under höst och vinter

Under hösten och den kommande vintern fortsätter Lidas satsning. Bland annat med förbättrade leder för stigcykling och deras höghöjdsbana Accropark håller öppet ända fram till efter höstlovet samtidigt som friluftsgolf, kajak- och cykeluthyrning håller öppet så länge vädret tillåter.

–Vi hoppas på en riktig vinter så att vi kan erbjuda skid-, skridsko- och pulkaåkning i våra spår, slingor och backar, säger Leif Wallin.

Lida Värdshus får ny drift efter renovering