Fashionabel förmiddag. Rola Thaeron på Fuchsia fashion bjöd i förra veckan in till modevisning på Spånga torg. Foto: Johan Persson

Coronasäker modevisning på Spånga torg

Lagom till att sommarvärmen och solen gjorde intåg, ville butiksägaren Rola Thearon bjuda Spångaborna på en trevlig överraskning.

  • Publicerad 16:20, 3 jun 2020

I mars var Fuchsia fashion stängt i hela tre veckor, efter att ägaren Rola Thearon insjuknade med symtom på covid-19. När butiken väl kunde öppna dörrarna igen, började Rola planera för en modevisning på torget som gick av stapeln förra veckan.

– Det blev en kul händelse för centrum, vi försökte göra något så att folk kan komma ut nu när det är fint väder. Jag pratade med mina grannbutiker, många erbjöd luncherbjudanden och liknande den dagen.

Runt femtio personer kom och tittade på kläderna som visades upp.

Intäkterna för Fuchsia fashion har rasat med nästan 50 procent. Men Rola Thaeron kämpar på och erbjuder kreativa lösningar för personer i riskgrupp.

– Jag har jobbat på ett helt annat sätt. Jag har öppet för riskgrupper mellan 10 och 11:30 och jag har också ordnat så att man kan boka en egen tid för att handla. Jag erbjuder också munskydd och handskar för de som önskar.

I vanliga fall brukar butiken stänga några veckor över sommaren, som det ser ut nu kommer den istället hålla öppet.

– Man reser inte nu i sommar, så vi hoppas vi ska kunna erbjuda kunderna att vara här och handla. Vi måste tänka på att skapa en atmosfär som känns levande, säger Rola Thearon.

Ägaren Rola Thaeron hälsar välkommen till modevisningen. Foto: Johan Persson

En handfull modeller poserade på röda mattan. Foto: Johan Persson

Stockholm Direkt