PARKNAMN. Döp om Jakob Mommas park efter karaktären Klang i Pippi Långstrump, här till höger, det vill Centerpartiet samtidigt som parken rustas. Till vänster är alltså Kling. Foto: Skärmdump från SVT:s öppet arkiv

C:s oavsiktliga Pippi-hån mot polisen

Mer grönt, fler möbler och döp om Jakob Mommas Park vid polishuset på Söder efter en klassisk och utskrattad Pippi-karaktär. Det föreslår Centerpartiet.

  • Publicerad 11:30, 21 jun 2018

Centerpartiet har i sitt budgetförslag avsatt 60 miljoner kronor för att rusta upp och sköta om stadens befintliga parker. En del av kakan är tänkt att gå till Jakob Mommas park vid polishuset på Torkel Knutssonsgatan, som invigdes för bara två år sedan.

Stadsodlarna redo i Söders nya park – så här gör du för att vara med

Mindre grus och mer gräs, mer grönska och ny möblering är några av åtgärderna som partiet vill se.

– Platsen har potential men är idag inte alls trevlig och det är få stockholmare som stannar där idag för att till exempel äta eller fika. Vi vill rusta upp, plantera mer grönt och göra bättre och trevligare möbleringar. Sedan vill vi se om staden kan samverka med fastighetsägarna runt omkring för att medfinanisiera en upprustning, säger gruppledaren Karin Ernlund (C).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dessutom vill partiet byta namn på parken – till Klangparken efter en av poliserna i Pippi Långstrump.

Är ni inte rädda att det ska tolkas som ett hån, Kling och Klang brukar ju användas som en beskrivning på klantiga eller korkade poliser?

– Nej det tror jag inte. Det handlar snarare om att sätta platsen på kartan och veta var den ligger, intill polishuset. Det handlar om att leka med ord och jag hoppas att ingen tar illa upp. Det är snarare så att vi vill hylla polisens verksamhet och satsa pengar på en park intill deras arbetsplats.

Och på Södermalmspolisen tar man också det nya namnförslaget med ro. Inte som ett hån.

– Nej, vi på Södermalmspolisen får lov att vara prestigelösa i såna sammanhang. Det kan vi leva med, det är helt okej, säger Anders Lindberg, kommunpolis på Södermalm.

Däremot blir han förvånad över förslaget eftersom parken nyligen rustades.

– Jag tycker att parken funkar ganska bra, det är kanske odlingsdelen som är lite eftersatt. Jag går ganska ofta igenom parken på väg till samverkansmöten men det är inget vi lägger jättemycket krut på. Men vill Centerpartiet hylla oss så tar vi tacksamt emot den hyllningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.