CYKEL MOT CYKEL. Cykelförrådet som både boende och butik vill åt är 17 kvadratmeter stort. Foto: Vasakronan/Direktpress

Cykelbutik på Söder vill ha grannarnas förråd

Bonne Mécanique vid Skrapan håller på att växa ur sina lokaler. För att utvidga lokalen har det nu föreslagits att de ska ta över ett cykelförråd som de boende använder. Men idén har mött motstånd.

  • Publicerad 11:43, 7 nov 2018

Nyligen informerade Vasakronan sina hyresgäster om att deras cykelförråd ska tas bort. Anledningen är att förrådet ska göras om och tas över av cykelbutiken Bonne Mécanique, som är i behov av större lokaler.

– Vi är för populära, men tyvärr blir det moment 22. För att få ekonomin att gå runt behöver vi ta emot fler kunder. Men det går inte med dagens lokaler, vi får helt enkelt inte plats, säger Ingemar Johansson, en av delägarna på Bonne Mécanique.

Förslaget är att en vägg ska slås ut till det närliggande cykelförrådet i grannfastigheten. Det här har gjort de boende förbannade.

– Vi vänder oss inte mot att cykelverkstaden vill expandera. Däremot är vi arga eftersom vi känner oss helt maktlösa. Vasakronan kan bara köra över oss boende, säger Daniel Andersson som bor i huset.

Vasakronan förklarar att de vill hitta en lösning som både de, Bonne Mécanique och boende i huset kan acceptera, och att de ”uppenbarligen missbedömt känsligheten i frågan”. Därför väljer de nu att pausa frågan och utreda alternativa möjligheter.

Cykelförrådet är på 17 kvadrat.

– Vi hoppas man hittar en lösning, för just nu trollar vi med knäna. Vi vill gärna vara med och förenkla cykelpendling i Stockholm men då måste vi få lite större lokaler, säger Ingemar Johansson på Bonne Mécanique.