Cykelloppis firade i strålande sol

Det fanns gott om nyheter på årets cykelloppis i Bergshamra. Den största var kanske att en värmande sol för första gången strålande över cykelentusiasterna på Bergshamra torg.

  • Publicerad 18:51, 5 maj 2018

Nästa år kommer jag klockan 11.

Cykelloppisen fyllde fem år – och fick strålande majväder i present. Som vanligt var det fullt redan när startskottet gick klockan 11. Veteraner vet att det är då man kan göra de riktigt stora fynden.

– Det är första gången jag är. Jag hade tänkt köpa en cykel till min 13-åring. Jag såg en perfekt cykel men den såldes mitt framför mina ögon. Nu vet jag, nästa år kommer jag klockan 11, sa Anna Berglund som hade åkt från Bromma.

Auktionen på skänkta cyklar var också en av årets nyheter. Vissa cyklar gick för några hundralappar, men ibland blev budgivningen stenhård. Martin Orrmo gick en tuff match innan hade la det avgörande budet, 2 700 kronor, för att få en sportig svart cykel.

– Jag cyklar mycket på somrarna och har köpt alla mina cyklar här på loppisen. Nu behövde jag en ny cykel. Jag såg direkt att det var den här jag ville ha. Den är värd 2 700 kronor, speciellt när man vet att pengarna går till en god sak.

Samtliga intäkter från auktionen gick till Unicef. En snabb sammanräkning av arrangörerna visade på runt 10 000 kronor som alltså oavkortat går till FN-organet.

Självklart diskuterades det cykelvägar på loppisen. Rose-Marie Lindberg och Sami Khalifeh bor i Bergshamra. De cyklar en hel del och var inte helt nöjda.

– Jag brukar cykla till Mörby centrum. Man märker direkt att cykelvägarna blir bättre när man kommer in i Danderyds kommun, sa Rose-Marie.

Vägen till Solna centrum är riktig krånglig, ansåg hon.

– Det finns inga självklara cykelvägar. Jag brukar ta mig ner mot Järva krog och sedan genom Ritorp bort mot Mall of Scandinavia. Det skulle kunna vara mycket bättre. Solna är ju en till ytan liten kommun. Det kan inte vara alltför svårt eller dyrt att knyta ihop stadsdelarna med bra cykelvägar.

Cykelloppisen arrangerades av Miljöpartiet i Solna, Bergshamra för alla, IFK Bergshamra och Cykelbolaget.

Stockholm Direkt