BORT MED BIL. Här ska det bli bättre för cyklister. Foto: Claudio Britos

Cykelsatsning på Östermalm klubbas

På Trafiknämnden beslutades det nyligen om ett antal satsningar som ska förbättra cyklingen i Stockholm. Östermalm får också en del av kakan.

  • Publicerad 11:02, 30 jun 2020

Den grönblåa majoriteten i Stadshuset har beslutat om fem olika projekt som ska förbättra cykelinfrastrukturen i Stockholm. De aktuella cykelbanorna finns i Hägersten, Gullmarsplan/Årsta, Bromma – och Östermalm.

– Vi har sett en stor ökning av andelen som väljer cykeln i Stockholm de senaste åren. Genom att förbättra cykelinfrastrukturen ytterligare på centrala platser där många rör sig minskar vi konflikterna mellan gående och cyklister och gör det både tryggare och säkrare i trafiken, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd, i ett pressmeddelande.

Engelbrektsgatan blir cykelvänligare

Det som ska göras på Östermalm är att Engelbrektsgatan föreslås få dubbelriktade cykelbanor hela vägen mellan Humlegårdsgatan och Valhallavägen. För att åstadkomma detta blir det en hel del parkeringsplatser längs sträckan som görs om till yta för cyklisterna.

Det här kostar i runda slängar 20 miljoner kronor.

Fler cykelparkeringar

Utöver cykelsatsningar finns det planer på att bygga 4 000 nya cykelparkeringar de kommande två åren runt om i Stockholm. Investeringsutgiften för det landar på 26 miljoner kronor.