Det var vid korsningen i Stora Mossen som Anette Eriksson blev påkörd när hon korsade gatan – trots att hon hade grönt. Foto: Ellinor Prawitz

Cyklisten efter smällen i Stora Mossen: "Jag hade grönt"

När en cyklist blev påkörd av en bilist vid Stora Mossen i fredags var det många på Facebook som genast började spekulera i att hon kört mot rött. Nu ryter cyklisten själv ifrån.

  • Publicerad 16:14, 11 sep 2017

Jag var förbannad hela dagen och blev ännu mer förbannad när man insinuerade att jag skulle kört mot rött.

I fredags morse blev Västerortsbon Anette Eriksson påkörd när hon cyklade i korsningen nedanför Stora Mossens backe i Bromma och fick föras till sjukhus.

När olyckan inträffade var hon som vanligt på väg in till jobbet.

– Jag kommer nerför backen vid Mossen och tittar mig om för att se om någon ska svänga. Men det är ingen som blinkar, så jag kör på eftersom jag har grönt. Men när jag kommer ut så är det en bil som svänger, säger hon.  

Smällen blev så kraftig att Anette fick frakturer både på näsbenet och knäet, slet av ena korsbandet och fick flera blånader och svullnader. I samband med olyckan klev föraren i bilen själv ut och sa att han måste ha tittat åt ett annat håll, berättar Anette.

"Förbannad hela dagen"

När vår artikel om olyckan hade publicerats lät inte kommentarerna i Facebookgruppen Cykla i Stockholm vänta på sig. Många spekulerade i att cyklisten hade kört mot rött. När Anette senare på kvällen såg kommentarerna blev hon arg.

– Jag var förbannad hela dagen och blev ännu mer förbannad när man insinuerade att jag skulle kört mot rött, jag vet inte vad man får ut av att klandra varandra. Och då kände jag bara att det inte kan stå oemotsagt, säger hon.

Hon klev själv in i tråden och klargjorde vad som hade hänt. Anette hade haft grönt. I kommentarsfältet fick hon sin version bekräftad av ytterligare en kvinna som blivit vittne till händelsen.

– Men det lustiga är att även när jag har dementerat ryktena, och hon hade gått in och bekräftat det så har ingen av de som kommenterat bett om ursäkt, säger Anette.

"De här människorna förstod mig"

Anette cyklar fem dagar i veckan, året runt. Att hon gick med i Cykla i Stockholm på Facebook var för att få diskutera irritationsmoment i trafiken med andra som också har ett cykelperspektiv.

– När jag gick med fick jag verkligen ett utlopp för det, de här människorna förstod mig. De tycker också att det är jobbigt när folk kliver rätt ut i cykelbanan, säger hon.

Kanske var det också därför hon blev lite extra förvånad över reaktionerna på hennes olycka.

– Jag tror det är det som tar mig igenom det. Man hör hur folk får mardrömmar och återupplever olyckor, men tre dagar senare är jag fortfarande förbannad, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lappas flest bilar i Västerort

Se hela listan – gata för gata Åtta av gatorna på Västerorts topp 20-lista där flest får p-böter ligger i Vällingby. Även Björnsonsgatan i Blackeberg ligger i topp när det gäller bötfällda felparkeringar.tisdag 19/6 11:43

Här är Stockholms egna Roy och Roger

Se filmen från klassiska bilverkstan Bilar blir klara, bilar blir skrot. Men inte bara hos Roy och Roger. Även bröderna Andersson i Spånga har en dröm, ett hopp, en mack (nåja, en bilverkstad), ett liv – tillsammans.måndag 18/6 17:04