Cyklister kaosparkerar – utanför garaget

Cykelgaraget i Älvsjö är välanvänt men det är ingen rusning till de övre ställen. Istället står massor av cyklar parkerade längs räckena.

  • Publicerad 20:03, 12 sep 2018

Det stora garaget för cyklar har varit välanvänt sedan det stod klart för sex år sedan. Men en rundvandring i garaget visar att många av de övre cykelställen – som man måste lyfta upp sin cykel i – gapar tomma.

RÖSTLUND: Valsmussel, kom tillbaka!

Samtidigt väljer många att låsa fast sina hojar längs räckena istället, både inne och ute. Konsekvensen blir att det står cyklar precis överallt.

Lätt att lyfta upp cykeln

Helene Rosenvinge från Herrängen har ställt sin cykel i garaget vid Älvsjö station i flera år, sedan garaget byggdes. Hon lyfter alltid upp sin cykel i de övre ställen.

– Det fungerar jättebra. Det är lätt att låsa fast den och man får ha den ifred här uppe, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon visar hur hon lyfter upp cykeln i stålställningen, låser fast den och sedan puttar upp hela anordningen ovanpå de andra cyklarna.  

P-förbud övervägs

Stadens trafikkontor är inte förtjusta i att cyklar låses fast lite hur som helst. Framförallt inte längs rampen där cyklister ska kunna mötas i olika riktningar.

– Vi ska se över hur vi löser detta på bästa sätt, eventuellt genom att skylta att det är förbjudet att parkera längs med räcket, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret, och tillägger att det gäller även inomhus.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu sprängs gamla Farsta sjukhem bort

Nyheter ✓Det här ska hända på platsen ✓Nynäsvägen stängs av ✓Busstrafiken leds om Det ska bli både hyres- och bostadsrätter där Farsta sjukhem ligger idag. Men först ska hela rasket rivas, vilket man nu börjat med.tisdag 20/11 11:51

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10