Cyklister kaosparkerar – utanför garaget

Cykelgaraget i Älvsjö är välanvänt men det är ingen rusning till de övre ställen. Istället står massor av cyklar parkerade längs räckena.

  • Publicerad 20:03, 12 sep 2018

Det stora garaget för cyklar har varit välanvänt sedan det stod klart för sex år sedan. Men en rundvandring i garaget visar att många av de övre cykelställen – som man måste lyfta upp sin cykel i – gapar tomma.

RÖSTLUND: Valsmussel, kom tillbaka!

Samtidigt väljer många att låsa fast sina hojar längs räckena istället, både inne och ute. Konsekvensen blir att det står cyklar precis överallt.

Lätt att lyfta upp cykeln

Helene Rosenvinge från Herrängen har ställt sin cykel i garaget vid Älvsjö station i flera år, sedan garaget byggdes. Hon lyfter alltid upp sin cykel i de övre ställen.

– Det fungerar jättebra. Det är lätt att låsa fast den och man får ha den ifred här uppe, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon visar hur hon lyfter upp cykeln i stålställningen, låser fast den och sedan puttar upp hela anordningen ovanpå de andra cyklarna.  

P-förbud övervägs

Stadens trafikkontor är inte förtjusta i att cyklar låses fast lite hur som helst. Framförallt inte längs rampen där cyklister ska kunna mötas i olika riktningar.

– Vi ska se över hur vi löser detta på bästa sätt, eventuellt genom att skylta att det är förbjudet att parkera längs med räcket, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret, och tillägger att det gäller även inomhus.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50

Bortglömda Solberga blir allt hetare

Nyheter ✓Oväntad prisstegring ✓"Ge det fem år till och det kommer bli som Liljeholmen" Trots en svajig tid på bostadsmarknaden ökar slutpriserna i Solberga. Vi drog till den bortglömda pärlan för att ta reda på varför.tisdag 18/9 18:00