Sommar. I juni ska även den östra delen av Malmparken vara helt klar. Foto: Anton Kyhlbäck

Då är bygget av Malmparken färdigt

I april öppnas Tusbystråket upp och i juni ska Malmparken vara färdig - efter att projektet blivit försenat. Till hösten ska byggnationerna i området vara helt klara.

  • Publicerad 17:18, 3 mar 2020

Som det ser ut nu så hamnar vi under budget

I somras invigdes Malmparken med en fest för flera hundra besökare. Men bara den västra delen. Sedan ombyggnaden har den östra delen varit avstängd. Det på grund av förseningar i projektet, till följd av omläggning av vatten och avlopp.

Nu är det klart när den ska öppna.

– I slutet av juni är hela Malmparken klar. Anledningen till att vi inte blev klara i somras är den VA-omläggning som görs längs parkens östra del, säger Daniel Kristersson, projektledare för Malmparken på Sollentuna kommun.

Allt är klart i höst

Förutom parken pågår flera byggprojekt i området.

Attunda tingsrätts nya lokaler, Färgskrapan som väntas stå helt klar i oktober. Tusbystråket som i samband med byggnationen av stadsparken håller på att renoveras. Daniel Kristersson berättar att rampen på stråket till pendeltågsstationen kommer att monteras bort i april:

– I slutet av april tas gångrampen mellan Malmparken och tågstationen bort och delar av nya Tusbystråket kan öppnas upp, säger Daniel Kristersson.

I höst väntas byggnationerna i området vara helt klara.

Håller budget

Stadsparken lanserades 2017 med en beräknad kostnad på 60 miljoner kronor. På grund av förseningarna i projektet höjdes budgeten med 7,5 miljoner för ett år sedan. Totalt är budget 67,5 miljoner kronor - vilket Daniel Kristersson menar kommer att hållas:

– Som det ser ut nu så hamnar vi under budget för Malmparken, säger han.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Häktad för kvinnofridskränkning får 180 000 kronor

Nyheter Frikändes efter tre månader i häktet En Sollentunabo frikänns för grov kvinnofridskränkning och får 180 000 kronor i ersättning. Kvinnans berättelse kunde inte styrkas i utredningen, enligt tingsrätten.fredag 14/8 11:30

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30
Stockholm Direkt