SNART KLART. Arbetet på Värtavägen har snart pågått i ett år. Foto: Per Brandt

Då är bygget på Värtavägen klart

I nästan ett års tid har det arbetats på Värtavägen. Men nu lider projektet mot sitt slut enligt staden.

  • Publicerad 11:52, 5 jul 2018

Arbetet med att bygga ny cykelbana längs Värtavägen har stökat till det rejält i trafiken i snart ett års tid med avstängda körfält och ändrade rutter för buss 1. Målet har varit att arbetet ska vara klart ”i sommar” och nu har staden tidplanen för projektet klar.

Nytt strul på drabbade busslinjen

Delar av korsningen Värtavägen/Valhallavägen har öppnat för trafik men arbetena i de yttre delarna av korsningen kommer pågå sommaren ut enligt trafikkontoret.

Sträckan mellan Valhallavägen och Furusundsgatan kommer öppna för gång- och cykeltrafik under sommaren medan det är fortsatt enkelriktat för motortrafik tills projektet är klart.

Och när är då det? I slutet av augusti, enligt trafikkontoret. Då är planen att Värtavägen ska öppnas helt för trafik i båda riktningar, med den nya cykelbanan. Då ska även ettans buss kunna trafikera den normala sträckan igen är planen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43