SNART KLART. Arbetet på Värtavägen har snart pågått i ett år. Foto: Per Brandt

Då är bygget på Värtavägen klart

I nästan ett års tid har det arbetats på Värtavägen. Men nu lider projektet mot sitt slut enligt staden.

  • Publicerad 11:52, 5 jul 2018

Arbetet med att bygga ny cykelbana längs Värtavägen har stökat till det rejält i trafiken i snart ett års tid med avstängda körfält och ändrade rutter för buss 1. Målet har varit att arbetet ska vara klart ”i sommar” och nu har staden tidplanen för projektet klar.

Nytt strul på drabbade busslinjen

Delar av korsningen Värtavägen/Valhallavägen har öppnat för trafik men arbetena i de yttre delarna av korsningen kommer pågå sommaren ut enligt trafikkontoret.

Sträckan mellan Valhallavägen och Furusundsgatan kommer öppna för gång- och cykeltrafik under sommaren medan det är fortsatt enkelriktat för motortrafik tills projektet är klart.

Och när är då det? I slutet av augusti, enligt trafikkontoret. Då är planen att Värtavägen ska öppnas helt för trafik i båda riktningar, med den nya cykelbanan. Då ska även ettans buss kunna trafikera den normala sträckan igen är planen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan

Nyheter Polisen: "Har hållit ett stort antal förhör" En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan förra veckan. Polisen har hållit ett stort antal förhör och en förundersökning pågår. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.onsdag 21/11 12:40

P-böterna ska höjas för bilister i Stockholm

Nyheter ✓Ska öka intäkterna till staden ✓S kritiskt P-böterna ska höjas igen – redan nästa år. Det grönblå styret hoppas dra in 85 miljoner extra till stadskassan.onsdag 21/11 11:58