Under sommaren får östermalmsborna nöja sig med minibussar innan linje 1 sätts in igen. Foto: Linda Gren

Då är ettans buss tillbaka på Värtavägen

Arbetet på Värtavägen har fått staden och SL att införa minibussar efter påtryckningar från de boende i området. Nu är det klart när linje 1 planeras att sättas i trafik igen.

  • Publicerad 11:47, 20 mar 2018

Trots att det inte ser ut att hända jättemycket pågår arbetet med cykelbanorna på Värtavägen för fullt.

– Det löper på som det ska, vi bygger på tre platser just nu. Det är viktigt att komma ihåg att en stor del av bygget rör det som händer under marken där man lägger om ledningar och rör tillsammans med Stockholm Vatten och Avfall, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Just nu byggs det på östra sidan mellan Vallhallavägen och Brantingsgatan samt en korsning vid Valhallavägen och Värtavägen. I dagarna kommer större arbeten att påbörjas vid Tegeluddsvägen och Kampementsgatan, främst på västra sidan. Även där kommer man göra ledningsarbeten och lägga rör, men även flytta gammal asfalt och gasten för att förbereda för den nya vägen. När arbetet är klart finns inget exakt datum för, men på trafikkontoret menar man att stora delar ska vara klara till sensommaren.

Klart: Det blir minibuss på Värtavägen

– Sedan kommer det säkert finnas småsaker kvar som att sätta upp ny belysning och målningsarbeten på gång- och cykelbanorna, men det är rätt väderberoende, säger Ola Eriksson.

När kan linje 1 vara tillbaka?

– Det ligger i allas intresse att bussen ska kunna gå den vanliga sträckan, men det är en avvägning att se till att arbetet kan pågå relativt ostört och på ett säkert sätt. Därför vill vi inte stressa tillbaka bussen, men tanken är att den ska vara tillbaka i augusti.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De ordnade babyshower för gräsanden Mona

Nyheter Oväntade gästen fick stanna kvar på vännernas balkong vid Nytorget Dags att slopa begreppet "hönshjärna". Fåglar kan vara bra mycket smartare än vi tror. Åtminstone finsmakaren Mona, som valt att fostra sina barn i en takvåning vid en av stans mest prominenta...lördag 14/7 9:50

Resenärer upprörda i pendelkaoset

Nyheter Stationer fortsatt avstängda efter rulltrappshaveri: "Det är vansinne" Pendeltågsstationerna Odenplan och Stockholm City är avstängda sedan i morse, något som upprört resenärer hela förmiddagen. På Södra station i Stockholm är stämningen blandad.fredag 13/7 14:07