Då är Fridhemsplans älskade kiosker tillbaka

En är på plats men inte klar, den andra ska byggas på plats. Snart är de älskade kioskerna tillbaka vid Fridhemsplan.

  • Publicerad 11:24, 17 dec 2018

Efter att arbetet med både trottoaren och fasaden vid Fridhemsplan blivit färdigt har en del Kungsholmsbor frågat sig: var är kioskerna som räddades kvar efter protester? Och efter 1,5 år i exil utanför gamla bion Draken är en sprillans ny blomkiosk nu på plats på trottoaren.

Därför dröjer folklivet på "nya" Fridhemsplan

– Det känns jätteroligt. Vi öppnade 1971 på Norra Bantorget och sedan 1974 har vi varit här, säger ägaren Erina Ardizzone Pansera, som även driver Gelateria Italiana.

Nu ska kiosken inredas, få nytt tak, belysning och målas på nytt. Senare ska även en retro-neonskylt på plats. Exakt när de kan öppna vågar de inte säga efter flera förseningar, men någon gång i början av nästa år är planen. Tills dess finns de fortfarande på den tillfälliga platsen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi vill verkligen tacka kunderna som har stöttat oss under hela tiden. Vi ska hitta något sätt att tacka dem när vi är tillbaka, säger Maria Ringström, Erinas syster.

Riktigt så nära öppning är det inte för grillkiosken Wurren. Men bygglovet är i hamn och förhoppningen är att en ny grill ska vara på plats innan sommaren. Tidplanen beror på hur mycket de kan jobba under vintern eftersom grillen ska byggas på plats och "bli en riktig kiosk" enligt en medhjälpare till ägaren.

GLADA. Erina Ardizzone Pansera, som äger blomkiosken och Gelateria Italiana och hennes syster Maria Ringström längtar efter att få öppna den nya blomkiosken vid Fridhemsplan.