Tar form. Husen som ska bli hem till nya kårstabor börjar ta form vid Bergsjövägen. Foto: Staffan Hassius

Då är nya bostadsområdet i Kårsta klart för inflyttning

Just nu byggs första etappen av Kårsta park som är ett helt nytt bostadsområde i Kårsta. Den här delen av projektet beräknas stå inflyttningsklart i mars nästa år.

  • Publicerad 17:13, 30 okt 2019

Du som bor i Kårsta kanske har lagt märke till att bygget vid Bergsjövägen har tagit fart de senaste veckorna.

Här bygger Omnires AB just nu 20 nya bostadsrätter – lägenheter fördelat på totalt 15 småhus i varierande storlekar: attefallshus, studiohus och parhus.

– Nu kommer hus inrullandes varje vecka. Det ligger grunder klara för tre hus och ett hus står redan klart med väggar och tak. I december kommer det se ut som lilla bullerbyn här, säger Staffan Hassius, entreprenör och koordinator i arbetet med Kårsta park.

Tre områden, tre färger

Det nya bostadsområdet är tänkt som tre områden i olika färger, ett gult, ett rött och ett grönt – i trä. Första etappen är det gula och preliminär inflyttning är satt till mars 2020.

Staffan Hassius tror att Kårsta park är ett viktigt steg för Kårstas utveckling.

– Det betyder väldigt mycket. Det kommer påverka allt möjligt. Utveckling av skola, föreningsliv och kommunikationer. Vi måste vara fler för att ställa krav. Det känns jättespännande, säger han.

Som VallentunaDirekt tidigare har rapporterat om planerar Staffan att bygga en lanthandel med lokalproducerade råvaror i Kårsta.

– Förhoppningsvis är spaden i jorden snart. Målet är att kunna ha en invigning sommaren 2020. Lanthandeln blir en mötesplats för Kårsta, säger Staffan Hassius.

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Nyheter Djurkommunikatör har kallats in Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.tisdag 25/2 16:54
Stockholm Direkt