Foto: Mostphotos

Då är Roslagsbanan avstängd igen

Under påsken kommer Roslagsbanan stängas delvis. Medan vissa linjer blir delvis påverkade av nedstängningen blir andra helt avstängda och ersättningsbussar kommer sättas in.

  • Publicerad 10:35, 13 mar 2018

Under påskhelgen, fredagen den 30 mars till och med måndagen den 2 april, stängs all tågtrafik söder om Roslags Näsby av. Trafiken ersätts med buss. Skälet är ett omfattande utbyte av kontaktledningar.

– Det här är ett planerat underhåll där kontaktledningarna byts ut eftersom vi rustar upp Roslagsbanan. Strömmen kommer att brytas från Roslags Näsby och söder ut, säger Karin Larsson, kommunikatör på Arriva.

Näsbyparklinjen helt avstängd

Kårstalinjen och Österskärslinjen är avstängda mellan sträckan Stockholms östra och Roslags Näsby och ersätts med buss från Danderyds sjukhus till Täby centrum via Tibble (hållplats Klubbvägen) i båda riktningarna. Näsbyparkslinjen är helt avstängd och ersättningsbuss kommer trafikera sträckan mellan Danderyds sjukhus och Näsbypark i båda riktningarna.

Arriva vill göra resenärerna varse om att att det är lättast att byta mellan ersättningsbuss och Roslagsbanen vid Tibble, på grund av byggarbetet vid Roslags Näsby station. Valet att stänga ner under påsken har att göra med antalet resenärer som antas åka med Roslagsbanan under helgen.

– Det är färre resenärer som åker med Roslagsbanan under helgen när inte lika många ska till jobbet och eventuellt är bortresta, säger Karin Larsson.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Akuten: "Situationen är fortfarande ansträngd"

Nyheter Svarar på sjuksköterskans hårda kritik Sjuksköterskan Maria larmar om en ansträngd situation på Danderyds sjukhus akut. "Jag förstår att medarbetare upplever att de ligger efter", säger Py Johnson-Fohlin, verksamhetschef på...fredag 14/12 11:57