Foto: Mostphotos

Då är Roslagsbanan avstängd igen

Under påsken kommer Roslagsbanan stängas delvis. Medan vissa linjer blir delvis påverkade av nedstängningen blir andra helt avstängda och ersättningsbussar kommer sättas in.

  • Publicerad 10:35, 13 mar 2018

Under påskhelgen, fredagen den 30 mars till och med måndagen den 2 april, stängs all tågtrafik söder om Roslags Näsby av. Trafiken ersätts med buss. Skälet är ett omfattande utbyte av kontaktledningar.

– Det här är ett planerat underhåll där kontaktledningarna byts ut eftersom vi rustar upp Roslagsbanan. Strömmen kommer att brytas från Roslags Näsby och söder ut, säger Karin Larsson, kommunikatör på Arriva.

Näsbyparklinjen helt avstängd

Kårstalinjen och Österskärslinjen är avstängda mellan sträckan Stockholms östra och Roslags Näsby och ersätts med buss från Danderyds sjukhus till Täby centrum via Tibble (hållplats Klubbvägen) i båda riktningarna. Näsbyparkslinjen är helt avstängd och ersättningsbuss kommer trafikera sträckan mellan Danderyds sjukhus och Näsbypark i båda riktningarna.

Arriva vill göra resenärerna varse om att att det är lättast att byta mellan ersättningsbuss och Roslagsbanen vid Tibble, på grund av byggarbetet vid Roslags Näsby station. Valet att stänga ner under påsken har att göra med antalet resenärer som antas åka med Roslagsbanan under helgen.

– Det är färre resenärer som åker med Roslagsbanan under helgen när inte lika många ska till jobbet och eventuellt är bortresta, säger Karin Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23