Foto: Mostphotos

Då är Roslagsbanan avstängd igen

Under påsken kommer Roslagsbanan stängas delvis. Medan vissa linjer blir delvis påverkade av nedstängningen blir andra helt avstängda och ersättningsbussar kommer sättas in.

  • Publicerad 10:35, 13 mar 2018

Under påskhelgen, fredagen den 30 mars till och med måndagen den 2 april, stängs all tågtrafik söder om Roslags Näsby av. Trafiken ersätts med buss. Skälet är ett omfattande utbyte av kontaktledningar.

– Det här är ett planerat underhåll där kontaktledningarna byts ut eftersom vi rustar upp Roslagsbanan. Strömmen kommer att brytas från Roslags Näsby och söder ut, säger Karin Larsson, kommunikatör på Arriva.

Näsbyparklinjen helt avstängd

Kårstalinjen och Österskärslinjen är avstängda mellan sträckan Stockholms östra och Roslags Näsby och ersätts med buss från Danderyds sjukhus till Täby centrum via Tibble (hållplats Klubbvägen) i båda riktningarna. Näsbyparkslinjen är helt avstängd och ersättningsbuss kommer trafikera sträckan mellan Danderyds sjukhus och Näsbypark i båda riktningarna.

Arriva vill göra resenärerna varse om att att det är lättast att byta mellan ersättningsbuss och Roslagsbanen vid Tibble, på grund av byggarbetet vid Roslags Näsby station. Valet att stänga ner under påsken har att göra med antalet resenärer som antas åka med Roslagsbanan under helgen.

– Det är färre resenärer som åker med Roslagsbanan under helgen när inte lika många ska till jobbet och eventuellt är bortresta, säger Karin Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill öppna krog i Gribbylund

Nyheter "Det finns inget bra ställe där man kan gå och äta här" Sedan barnsben har maten varit en av de viktigaste delarna i Täby-bon Niklas Pallgrens liv. Nu satsar på prestigefyllda tävlingen ”Årets kock” – samtidigt som han drömmer om en egen krog i Gribbylund.torsdag 20/9 16:41

Mer ilska mot Mörby Centrums parkering

Nyheter Centrumchefen: "Vi har inte ändrat något" I augusti infördes det nya parkeringssystemet i Mörby Centrum. Men flera besökare anser att systemet blivit till det sämre och att det är för snålt med tid.torsdag 20/9 15:34