Åter igång. Nu är arbetet med Söderströmsbron klar – för den här sommaren. Foto: Karoline Montero Araya

Då är trafiken igång mellan TC och Slussen

Nu är arbetet med Söderströmsbron klart – för den här sommaren. Detta innebär att tunnelbanans gröna linje mellan T-Centralen och Slussen åter är i bruk.

  • Publicerad 08:30, 12 aug 2019

För den som under sommaren har försökt ta sig mellan T-Centralen och Slussen med tunnelbanan, har med största sannolikhet märkt att det har varit fullt.

Detta beror på ett omfattande arbete med Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan som har påverkat tunnelbanetrafiken. Under arbetet tvingades man först stänga all trafik för röda linjen på sträckan, vilken man sedan öppnade för att i samma stund stänga gröna.

Så stängs Gröna linjen av i sommar

Nu är arbetet med bron klart för denna sommaren, och den gröna linjen börjar trafikera mellan T-Centralen och Slussen som vanligt från och med tisdag. Dock kommer arbetet med Söderströmsbron att pågå till och med 2022, vilket innebär att avstängningarna kommer att komma tillbaka flera somrar framöver.

Andra arbeten längs gröna

Sträckan mellan Gullmarsplan och Globen har varit helt avstängd för alla tunnelbanetrafik, och den kommer att fortsätta så till och med morgonen den 17 augusti. Detta beror på att man har arbetat den blå linjens nya sträckning söderut.

Fridhemsplans station har varit helt avstängd för alla trafik på gröna linjen, vilket den kommer att fortsatt vara till och med den 1 september. Detta beror på att man under sommaren har arbetet med en omfattande renovering av stationen.