Förändring. Snart finns det mycket saker att göra i Åkerbyparken. Foto: Täby kommun/Mostphotos

Då blir Täbys nya dansbana klar

Åkerbyparkens förvandling fortsätter. Första etappen är klar – och till våren börjar arbetat med den andra.

  • Publicerad 11:54, 3 apr 2019

Arbetet med att förändra Åkerbyparken fortsätter nu i vår. Under våren kommer nämligen sittplatser, plantering och aktivitetsytor att skapas.

Även bygget med den planerade dansbanan kommer att starta.

– Det finns utrymme både för lugna promenader och fysisk aktivitet. Blandningen kommer göra parken till en spännande plats att besöka för Täbyborna, säger Johan Algernon (M) ordförande stadsbyggnadsnämnden.

Dansbanan ska enligt kommunen inte vara en festplats utan mer en samlingsplats.

– Det är mer ett aktivitetsdäck, där man ska kunna plugga, fika men även anordna aktiviteter så som dans, säger han.

Boulebana och äppellund till parken

Parken kommer även att få blomsterrabatter, en äppellund och en boulebana. Upprustningen görs i fyra etapper. Den första etappen var klar 2017 och nu till våren byggs den andra etappen, som är klar till hösten. I den medborgardialog som gjordes inför upprustningen räknades platsen till en av de mest populära hos Täbyborna. Därför görs den nu om för att kunna passa allt fler besökare.

– Väldigt många lyfte fram parken som en av deras favoritplatser i kommunen, det är viktigt att vi behåller och utvecklar de grönområden vi har, säger Johan Algernon.

Den tredje etappen av Åkerbyparken kommer att färdigställas till sommaren 2020 och den fjärde etappen kommer påbörjas 2023. Hela parken är klar 2023.

Eftersom närliggande Byängskolan ska göras om så planerar man att bygga tiillfälliga paviljonger för eleverna i den del av parken som är närmast skolan.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt