Dubbelt. Byggprojektet i Bagartorp innehåller både skola och idrottshall. Foto: Illustration: Sara Lidh och Anna Näsholm

Då börjar Solnas nya högstadium byggas

En ny högstadieskola ska byggas i Solna. I början av mars tas första ceremoniellt spadtag i Bagartorp.

  • Publicerad 16:57, 17 feb 2020

Allt är klart med bygglov och eftersom vi ska vara klara sommaren 2021 kommer vi vara igång innan det första spadtaget.

I höstas kom beskedet att en ny högstadieskola i privat regi ska stå klar i Bagarartorp sommaren 2021. Skolan ska då ha plats för 360 elever och i samma projekt byggs en idrottshall intill skolan.

Avtal om nya skolan i Bagartorp klart

– Det är skillnad på gymnastiksal som vissa skolor har och idrottshall. Det här handlar om en fullstor idrottshall, så att man kan spela matcher i vissa idrotter, säger Marianne Damström Gereben (L), ordförande i skolnämnden.

Klar nästa sommar

Planen är att skolan, vars nybyggda lokaler blir 3 400 kvadratmeter stora, ska kunna ta emot elever till starten på höstterminen 2021.

Nu börjar det närma sig att ta ett första symboliskt spadtag för byggprojektet. Det sker i Bagartorspsringen den 4 mars.

Bygglov är sedan tidigare klart.

– Eftersom vi ska vara klara till sommaren 2021 startar vi direkt. Det första som görs är att påla och att gjuta plattor till grunden, nästa steg blir att bygga stommen, säger David Magnusson, projektchef på Hemsö Development AB som är beställare.

Den nya skolan kommer drivas av Raoul Wallenbergskolan och planen är att den ska uppfylla kraven för miljöcertifieringen Svanen-märkt.

Stockholm Direkt