Nybygge. 71 nya lägenheter byggs i Väppeby nästa år. Foto: BoKlok

Då byggs 71 nya lägenheter i Bålsta

Väppeby växer. Nu byggs ytterligare 71 nya lägenheter i området. Inflyttning om drygt ett år.

  • Publicerad 09:40, 6 dec 2017

Väppeby är ett område i Bålsta under expansion. Flera byggherrar huserar på platsen. Boklok som tidigare byggt par- och radhus och lägenheter i området planerar att bygga 71 nya bostadsrätter.

– Det känns verkligen roligt att kunna erbjuda ännu fler hem från BoKlok i just Väppeby. De tidigare sålda hemmen har varit eftertraktade och området här, med variation mellan olika flerbostadshus och par- och radhus, blir nästan som en liten BoKlok-stad, säger Juha Norgård, projektledare på BoKlok.

Försäljningen är planerad att starta under vårvintern 2018 och beräknad inflyttning är under våren 2019.

Husen byggs i fabrik

De nya lägenheterna, som kallas BoKlok Teaken, kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. Enrumslägenheterna byggs med fransk balkong eller altan och tvåor, treor och fyror har alla egen balkong eller altan. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter. Kvartersskiss och priser är ännu inte helt klara, men enrumslägenheterna kommer att kosta från 1 230 000, tvårumslägenheterna från 1 675 000, trerumslägenheterna från 2 095 000 och fyrarumslägenheterna från 2 295 000.

– Genom att bygga våra hus i fabrik kan vi tänka i stora volymer, hålla nere tillverkningskostnaderna och därför erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, utan att tumma på kvaliteten, säger Juha Norgård.

De 71 nya lägenheterna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Barkarby i februari. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. 

Det är BoKlok

BoKlok är ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA. Vi bygger hållbara bostäder med god design, funktion och kvalitet till ett lågt pris. BoKlok bygger omkring 1200 bostäder per år i Sverige, Norge och Finland och hittills har vi byggt drygt 10 000 bostäder för de många människorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet