Visionsskiss. Perspektiv från Gasverksvägen. Foto: Visbyark

Då får Hjorthagen en ny förskola

En ny förskola med plats för över 80 barn ska ta plats på Hjorthagens idrottsplats.

  • Publicerad 09:27, 2 mar 2018

Det är det så kallade Förrådshus 1 från 1909 vid Hjorthagens idrottsplats som byggs om till en förskola. Byggnaden är kulturhistoriskt blåklassad, alltså den högsta klassen som omfattar byggnader av synnerligen kulturhistoriskt värde.

Projektet väntas bli klart till sommaren 2019 och kostnaden för det är 62 miljoner kronor.

Den befintliga byggnaden på Hjorthagens idrottsplats kommer att renoveras och anpassas till en förskola. Samtidigt ska man "bibehålla de höga kulturhistoriska värdena i befintlig tidstypisk bebyggelse".

Förskolan kommer att rymma 84 barn fördelat på 4,5 avdelningar.

– Jag är säker på att den nya förskolan i Hjorthagen kommer bli älskad och kännas som ett riktigt barnpalats, som rymmer pedagogisk verksamhet av hög kvalitet, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), i ett pressmeddelande.

Det formella beslutet fattas av SISAB:s styrelse på tisdag nästa vecka.

Förrådshus 1, hus 11, byggdes 1909. Foto: Nyréns Arkitektkontor

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Publiken har svikit – nu stänger Aquaria

Nyheter Följ med till det lilla museet bredvid Gröna Lund som tiden sprang ifrån Tankarna töms. Fiskar, grodor och koraller skeppas iväg till nya hem. Efter 27 år stänger Aquaria på Djurgården.fredag 21/9 7:00

Mystisk gnagardöd på Östermalm

Nyheter Döda kaniner hittade på flera platser De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00