HYLLNING. En hyllningstaty till Europe kan snart stå färdig i Fyrklövern. Foto: Arkiv/Michael Folmer

Då får Väsby sin Europestaty

En staty för att hylla Väsbys musikaliska stolthet, rockbandet Europe, har länge varit på gång. Nu ser statyn ut att bli verklighet.

  • Publicerad 15:24, 7 dec 2017

Det var här allting började.

Den ursprungliga tanken var att en hyllningsstaty skulle stå färdigt lagom till 30-årsjubileumet av Europes ikoniska låt The final countdown. Det var dock 2016.

Men, nu ser det ut som att en staty kan stå färdig 2019. Våren 2018 ska konstnären, som än så länge är hemlig, visa en modell på hur statyn kan se ut. Då bestäms det om förslaget ska förverkligas.

– Det blir ingen staty där medlemmarna porträtteras. Den typen av statyer görs sällan när personerna är i livet. Men det ska vara något som fångar känslan av att du kan lyckas med vad du vill, bara du bestämmer dig för det. Det är det som bandet har förmedlat under hela sin karriär, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bandet bildades 1978, när flera av bandmedlemmarna bodde i den del av Upplands Väsby som numera går under namnet Fyrklövern. Därför har man valt att placera statyn där.

– Det var här allting började. Många Väsbybor är väldigt stolta över Europe och jag tror att jag talar för många Väsbybor när jag säger att jag tror att det kommer att bli väldigt uppskattat, säger Mathias Bohman.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59