Kostar. Nu blir parkeringsavgiften verklighet. Foto: Mostphotos

Då införs avgift på Danderyds infartsparkeringar

Den 9 mars börjar det kosta att stå på infartsparkeringarna i Danderyd. Betalningen ska ske via sms eller en app.

  • Publicerad 11:34, 13 feb 2020

Från och med måndagen den 9 mars 2020 måste man betala parkeringsavgift på kommunens infartsparkeringar.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/danderyd-infor-avgift-pa-infartsparkeringen/repsiw!g2NPOmEXFzWXMFMYEMMOtA/

De är precis som tidigare reserverade för Danderyds medborgare mellan klockan 7 och 16 på vardagar. Det behövs tillstånd för att stå på infartsparkeringarna mellan de tiderna, som visar att man är Danderydsbo. Övrig tid är parkeringarna öppna för alla bilister oavsett hemkommun.

Betala via app

Det blir inga fysiska apparater att betala i, man betalar via sms eller en app. Avgiften mellan 7 och 16 är fem kronor per timme eller maximalt 30 kronor per dag.

Infartsparkeringen vid Vendevägen är gratis och tillgänglig för alla bilister under ett antal sommarveckor, från den 1 juli till 31 juli varje år. Utöver de veckorna gäller samma regler som på övriga parkeringar.

En annan anledning till att införa avgift är att den stora ytan kostar pengar att underhålla och snöröja.

– Vi har stora kostnader och vi måste få intäkter, sade Bengt Sylvan (L), ordförande i tekniska nämnden, till DanderydDirekt i höstas.

Här gäller avgiften

Totalt rör det sig om 531 platser som ligger vid Mörby Station, Stockholmsvägen 2, Djursholms Ösby (Valevägen) och vid Vendevägen vid Danderyds sjukhus.

De 92 platser som SL har hand om vid Djursholms Ösby station berörs inte.

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Nu ska moppebilarnas säkerhet utredas

Nyheter ✓Öka bältesanvändning ✓vinterdäck ✓utbildning Allt fler ungdomar kör mopedbil, i takt med det ökar olyckorna i bilarna. Nu har Transportstyrelsen lagt fram en rapport för se över säkerheten hos fordonen.fredag 28/2 14:52
Stockholm Direkt