Till vänster: International Food Festival i Malmö tidigare i år. Till höger: François-Xavier Mauraisin är den som håller i matfestivalen som nu kommer till Vällingby centrum. Foto: Amélie Lasnier

Då intar internationella matfestivalen Västerort

Spanska churros, transsylvansk matkultur och hamburgare på krokodilkött. Det är bara några av sakerna du kan testa när International Food Festival intar Vällingby centrum den 21–25 maj.

  • Publicerad 16:33, 9 maj 2019

I över tio års tid har International Food Festival rest runt Sverige. Nu är det Vällingbys tur att för första gången stå värd för matfestivalen. I fem dagar kommer det på torget gå att smaka och köpa mat från 15 olika länder – och stånden är noga utvalda.

– Vi fokuserar på kvalitén på maten och på hur fina stånden är, säger François-Xavier Mauraisin, projektledare för festivalen.

Besökare kommer bland annat att kunna testa på italienska delikatesser, franska ostar, turkiska delikatesser och rumänsk matkultur.

Nytt för i år är amerikanska Route 66 Diner, där det går att beställa krokodilburgare.

Smaker för alla

François-Xavier Mauraisin har svårt att säga vilken som är hans favorit av all mat som erbjuds.

– Jag tror folk kommer gilla de ungerska langosen, här i Sverige är langos mer något man äter efter en fest, men det här är nåt annat. Men jag kan inte välja en favorit, det är för svårt, säger han.

Matfestivalen kommer att hålla till på torget i Vällingby centrum 21–25 maj, sen packas allt ned och festivalen fortsätter sin matturné över Sverige.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt