Längtar. Enligt Christoffer Hofverberg är det många av ungdomarna som längtar efter den nya ungdomsgården. Foto: Scott Griessel/Creatista/Arkivbild

Då invigs Vallentunas nya fritidsgård

Efter månader i tillfälliga lokaler är det dags för fritidsgården Mega att öppna i centrala Vallentuna. "Ungdomarna är redo", säger fritidsgårdens föreståndare Christoffer Hofverberg.

  • Publicerad 11:59, 7 feb 2020

På alla hjärtans dag är det dags: Äntligen öppnar kommunens nya fritidsgård Mega i nya lokaler på Gymnasievägen 5, tidigare Elverket. Arbetet med att förbereda lokalen har pågått i flera månader.

Tyck till om namnet på Vallentunas nya fritidsgård

– Ungdomarna vill bara att vi ska öppna någon gång. De är också redo, de har väntat klart, säger Christoffer Hofverberg, föreståndare för fritidsgården.

Lämnar skolorna

Den gamla lokalen Nova ungdomens hus stängdes i höstas. Sedan dess har fritidsledarna erbjudit verksamhet på Bällstabergsskolan och på Hjälmstaskolan flera dagar i veckan. Klubb Cosmos har hållit till på Fabriksvägen, i lokaler anslutna till Vallentuna arbetscoachning. Där kommer de att fortsätta vara på torsdagar, men på tisdagar får de hänga på Mega. 

Här får Vallentuna nytt fritidshäng i höst

– Det kommer att bli aktiviteter här sju dagar i veckan, vi väntar bara på att ungdomarna ska komma in och fylla lokalerna, säger han. 

Både häng och rörelse

Ungdomarna har själva varit med och utformat lokalen och det stora möblemanget levereras ett par dagar innan invigningen. Annars är det en del hyllor och liknande kvar att skruva upp på väggarna. Det blir fokus på mångsidiga ytor som ska gå att använda till både häng och rörliga aktiviteter, med sittplatser som går att flytta. Dessutom finns det rörelserum, med plats för både sport och dans. 

– Den förra lokalen vi hade var mer uppbyggd kring event, och konsertutrymmet blev lite begränsat. Nu blir det inte alls på samma sätt och det går att bedriva en mer klassisk fritidsgård på ett lättare sätt, säger Christoffer Hofverberg.

Megainvigning 14 februari

Klockan 11 för allmänheten, med snittar och dryck.

Klockan 16 för klubb Cosmos, för ungdomar med funktionsvariationer.

Klockan 19 inleds den stora invigningsfesten med musik och aktiviteter. 

Visa merVisa mindre