Spontant. Under Skärholmsdagen kan du gifta dig på Skärholmstorget. Foto: Mostphotos, pressbild

Då kan du spontangifta dig på Skärholmstorget

Är du upp över öronen förälskad i någon? Då kan du spontangifta dig på Skärholmstorget – mitt under stadsdelsfestivalen Skärholmsdagen.

  • Publicerad 13:40, 2 sep 2019

Det blir inte bara barnaktiviteter, artister och föreningsliv på Skärholmsdagen. Även kärleken ska firas. Och det genom bröllop – i en specialbyggd kärlekshörna på torget.

– Det är ju svårt att få tider för att gifta sig i stadshuset. Så vi tänkte att när vi ändå ska fira allt som är fint och vackert i Skärholmen – varför inte låta folk gifta sig också, säger Johan Kling (C).

Han är stadsdelsnämndens ordförande och den som kommer förrätta vigslarna och han tycker Skärholmsdagen är en bra dag för bröllop.

– Bor man i Skärholmen och uppskattar i Skärholmen – varför inte gifta sig på torget framför hela Skärholmen och alla sina grannar och vänner, säger han.

Men hur romantiskt blir det egentligen?

– Föreningen Folk har lovat att inreda sig en kärlekshörna vid sidan av scenen, så är det fint väder och solen skiner kan det nog bli ganska trevligt.

Har du någon egen touch när du viger människor?

– Vi måste förhålla oss till ett manus och ställa frågorna på ett korrekt vis, så det finns inte så mycket utrymme för egen touch. Men något spännande ska jag nog kunna fundera ut för just den här dagen.

Om någon ångrar sig – fixar ni drop in-skilsmässor också?

– Nej, det kommer vi inte att ordna. Vi hoppas ju så klart att folk som gifter sig faktiskt har en tanke om att leva ihop under en längre period.

Så funkar det

För att få gifta er på Skärholmstorget måste du boka vigseln på kling.vigslar@gmail.com. Ni måste också skicka in hindersprövning (som man ansöker om på Skatteverket) i förväg till Stadshuset, så att protokoll kan upprättas i förväg.

Till vigseln räcker det att ta med legitimationer och varandra.