Romberga. Möbeljätten Mios nya byggnad växer fram vid Romberga handelsplats. Foto: Fredrik Gustafsson

Då kan möbeljätten öppna nytt i Romberga

En byggnad på närmare 6 000 kvadratmeter byggs i handelsområdet i Romberga. Byggnaden som ska inhysa möbeljätten Mio. – Bygget går enligt plan, säger företagets vd Björn Lindblad.

  • Publicerad 13:47, 16 feb 2018

Det blir vårt modernaste varuhus hittills.

Möbeljätten Mio etablerar sig i Enköping. Kommunen har sålt mark i Romberga.

Beslutet till försäljningen togs i maj förra året i Plexutskottet. Tomten är omkring en hektar stor och kostade 5,2 miljoner kronor.

Tomten kommer att vara en byggarbetsplats i ytterligare ett halvår, innan möbelföretaget kan slå upp portarna till deras nya varuhus. Mio möbler har i dag 72 varuhus i Sverige, och på Åland.

Nu byggs företagets 73:e butik, i Enköping.

– Vi har inte spikat något öppningsdatum än, vi har ett mål, men det håller vi för oss själva ett tag till. Men i höst vill vi öppna, men exakt när kan jag inte säga, säger Björn Lindblad, vd för Mio AB.

Sveriges modernaste

Men bygget går enligt plan. Och när det står klart, blir det en byggnad på mellan 5 000 och 6 000 kvadratmeter.

Varuhuset i Enköping kommer att bli företagets modernaste varuhus.

– Det blir vårt modernaste varuhus hittills. Vi brukar alltid vilja göra om något, göra något lite bättre, till varje nytt varuhus vi bygger, säger Björn Lindblad.

Bygget innebär inte bara en nya möbelaffär. Etableringen betyder också nya arbetstillfällen i Enköping.

– Vi räknar med omkring 20 till 25 nya arbetstillfällen, säger Björn Lindblad.

Vad: Mio Möbler

Storlek: 6 000 kvadratmeter

Färdigbyggt: Hösten 2018

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52