Återvinna. Mellan april och oktober kommer en mobil återvinningscentral cirkulera runt i Stockholm. Foto: Johann Bernövall

Då kommer mobila återvinningen till Västerort

Mellan april och oktober kommer ett mobilt återbruk cirkulera runt i staden. Syftet är att underlätta för stockholmarna att återvinna, men även fynda nya saker.

  • Publicerad 16:37, 7 maj 2019

Popup återbruk, som det kallas, består av två små hus byggda i plåt, som flyttas runt på olika platser under helgerna. Oftast står de på platser som är enkla att ta sig till utan bil, och personal kommer finnas för att hjälpa återvinnarna rätt. Projektet drivs av Stockholm vatten och avfall.

När återbruket kommer till din stadsdel går det att lämna både grovavfall och miljöfarligt avfall, i den storlek du själv kan bära. Och för den som vill återvinna lite extra kommer det även finnas en fyndhörna. Det kostar inget att lämna eller ta med sig något från fyndhörnan, men meddela personalen att du gör det, eftersom statistik förs över hur mycket som återbrukas.

Boka gratis transport

Mellan den 6 april och 22 juli kommer även ett pilotprojekt genomföras, där invånarna har möjlighet till att boka gratis transport av föremål som man vill ska köras till återvinningen.

Då finns två platser i Västerort med på besökslistan.

Transporten gäller i den stadsdel där återbruket är uppställt, och bokas på www.llbolagen.se/popup. Man kan även få hjälp med att frakta hem något man har hittat på återbrukets fyndhörna.

Hit kommer popup återbruket i Västerort

Blackeberg, Vinjegatan nära nummer 19

1 och 2 juni, klockan 10 till 16

12 och 13 oktober, klockan 10 till 16

Vällingby torg, vid Vittangiplan

5 och 6 juni, klockan 10 till 16

26 och 27 oktober, klockan 10 till 18

Visa merVisa mindre