Nya bussar. Snart rullar nya linjer mellan Danderyd, Täby och Kista. Bilden visar en annan buss. Foto: Roffe Andersson

Då kommer nya busslinjen rulla till Kista

I december kommer äntligen den nya bussen från Arninge till Kista bli verklighet. Till en början ska den trafikera under rusning.

  • Publicerad 12:16, 13 nov 2019

Nu är det beslutat att bussen som ska trafikera Arninge-Kista centrum och Arninge-Danderyds sjukhus kommer att börja rulla innan jul.

Den 15 december kommer den nya busslinjen, som fått namnet busslinje 612 att starta. Den ska gå under rusning på morgonen och kvällen.

Den nya busslinjen i Norrort kommer att ha 15 stationer, bland annat kommer den att stanna vid Täby kyrkbys trafikplats, Löttingelundsvägen och Arningerondellen. I Sollentuna kommer bussen att stanna vid Häggviksleden.

– Efter idogt arbete från både politiker och tjänstepersoner i Täby kommun har vi tillsammans med trafikförvaltningen inom Region Stockholm fått till både en ny bussträckning västerut och en snabb rutt från Arninge till Danderyds sjukhus, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Restiden från Kista till Arninge kommer ta cirka 20 till 30 minuter och mellan Arninge och Danderyd 15 till 25 minuter.

Ny sushirestaurang har öppnat i Solsta

Nyheter Ägaren vill även öppna relaxresort Nu har Vallentuna fått en ny restaurang med både sushi och wok och mer är på gång. I framtiden vill restaurangägaren även erbjuda sina gäster relaxresort och karaoke.onsdag 22/1 13:04

Experten: Så kommer Stockholm att växa

Nyheter Det avgör var bopriserna kommer att ha ökat mest om tio år I takt med att Stockholm växer pressas allt fler ut i länet för att ha möjlighet att bo. Bostadsforskaren Mats Wilhelmsson pekar ut faktorerna som kommer avgöra vilka områden i Stockholm som...onsdag 22/1 7:00
Stockholm Direkt