Strul. Att ratta rätt som cyklist i Slussen är inte särskilt lätt, enligt cyklisterna själva. Foto: Sacharias Källdén

Då lättar cykelkaoset vid Slussen

Det dröjer innan cykelkaoset vid Slussen lättar. Här är stadens plan.

  • Publicerad 16:11, 31 aug 2018

Det var igår som StockholmDirekt rapporterade att polisen just nu punktmarkerar korsningarna vid Slussen för att se till att cyklisterna följer trafikreglerna. Men många cyklister menar att det inte är särskilt lätt att göra just det – eftersom förutsättningarna vid bygget hela tiden ändras.

Cyklister rasar mot polisinsats vid Slussen

Och från stadens sida finns tyvärr inga superpositiva besked att ge när det kommer till framkomligheten vid Slussen.

Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Slussenprojektet, säger att hon själv cyklar på sträckan dagligen och också upplever den som besvärlig. Men tyvärr finns det inte mycket staden kan göra åt saken, enligt henne.

– Korsningen Götgatan/Hornsgatan är trång och det beror ju på byggnaderna, den kan inte bli större än vad husen tillåter. Tanken är ju dock att många av de andra problemen kommer att byggas bort när Nya Slussen är färdigt.

Men det är ju sju år tills dess?

– Ja, men jag tror att när den nya bron kommer på plats och vi kan öppna upp Katarinavägen ordentligt år 2020, så kommer många välja att ta den vägen istället. Jag tror också att trycket kommer lätta så småningom i takt med att bygget vid Slussplan/Gamla stan blir färdigt, men det finns ingen tidsplan för det och det kommer heller knappast bli någon wow-effekt.

Då öppnar gigantiska guldbron vid Slussen

– Tyvärr är det såhär det ser ut, vi har gjort en kompromiss som innebär att alla får det lite sämre under en period, men allra sämst får bilisterna det eftersom vi prioriterar cykel- och gångtrafikanter, säger Eva Rosman.