På gång. Under sen vår räknar kommunen med att Rotebroledens koppling till norra Stäket, Allmänningsvägen, ska kunna öppna för trafik. Foto: Mikael Andersson

Då öppnar Allmänningsvägen i Stäket

Arbetet med den nya trafikplatsen Allmänningen i Stäket flyter på som planerat, efter tidigare föreseningar. I maj är planen att vägen ska öppna för trafik.

  • Publicerad 16:03, 2 apr 2020

Allmänningsvägens på- och avfart till Rotebroleden vid rondellen i norra Stäket har varit avstängd sedan förra våren. Under byggtiden har trafiken till norra Stäket letts om via Almarevägen och Enköpingsvägen.

Coronavirusets utbredning sätter just nu käppar i hjulet för de flesta aktiviteterna i samhället. Men det är inget som i nuläget påverkar vägarbetet i Stäket.

– Det är full verksamhet där ute, säger Karin Pettersson, projektledare för Allmänningsvägen på Järfälla kommun.

Öppnar under våren

Tanken är att den nya vägen ska öppna senare under våren, någon gång i maj. Men ännu är inte något exakt datum spikat för öppningen.

– Det hänger först och främst på om vi får tag på någon besiktningsman. Därefter beror det på hur många punkter som måste åtgärdas. Sen vår är det vi har sagt, säger Karin Pettersson.

När trafiken öppnar kommer Allmänningsvägen att nås genom en bro vid den nya trafikplatsen Allmänningen, längre österut på Rotebroleden. Den kommer att vara anpassad för bilar, bussar, cyklar och fotgängare.

Allmänningsvägen kan däremot komma att vara obelyst i början.

– Jag vet inte hur långt Eon har kommit med strömmen. Men vi går mot ljusare tider så jag tror att det går att hitta ändå i början, säger Karin Pettersson.

Här byggs det i Stäket

Stockholm Direkt