Nytt. Den nya motionscentralen i Ängsjö planeras öppna efter årsskiftet. Foto: Glenn Lundberg/Järfälla kommun

Då öppnar Ängsjös nya motionscentral

Förra sommaren stängde den gamla motionscentralen i friluftsområdet Ängsjö, till förmån för en ny variant som skulle byggas. Snart står nybygget klart. Men när konstsnöspåret kan bli verklighet är fortfarande inte helt klart.

  • Publicerad 16:25, 2 dec 2019

Förhoppningen är att den nybyggda motionscentralen i Ängsjö ska kunna slå upp portarna strax efter nyår. Tanken är att den ska kunna användas av folk som besöker friluftsområdet.

Innehållet? Omklädningsrum, duschar, bastu och ett kafé. Än så länge är det oklart vem som ska driva kaféet, men kommunen har en tanke om att det ska bli någon som kan tänka sig att driva mer än bara det.

Men några detaljer vill Eva Jönsson Järnstad, fritidschef i Järfälla kommun, dock inte gå in på i nuläget.

– Vi vill ha en samarbetspartner som hjälper oss att utveckla Ängsjö, vi skulle gärna vilja att det blev mer än ett kafé. Vi vill gärna kunna ha fler aktiviteter för att fler ska hitta dit, säger hon.

Tanken är dock att kommunen ska driva motionscentralen till en början, för att den ska kunna öppna så snart som möjligt. Kaféet kommer inte att vara öppet från start, som planen ser ut i nuläget.

Ängsjös kafé stänger efter 26 år

Ovisst för konstsnöspåren

Sedan tidigare har kommunen även planer på att anlägga konstsnöspår i Ängsjö, som planerades bli sex meter brett och runt 1,3 kilometer långt. Men nu finns mindre pengar budgeterat till spåret än först tänkt. Nu ligger den på totalt 5 miljoner kronor.

– Det blir inte lika stort i Ängsjö som det var tänkt från början, men vi har också avsatt pengar för att kunna bygga ett mindre konstsnöspår i Bruket, vilket det har funnits efterfrågan på, säger Torsten Friberg (C), ordförande i kultur- demokrati- och fritidsnämnden.

Tidsplanen då? Förhoppningen är att arbetet med spåren ska påbörjas under 2020.

Planerade konstsnöspåren i Ängsjö ligger på is

Stockholm Direkt