Populär. Bryggan i Örnsberg har breddats i två etapper. Snart är den helt klar och öppnar igen. Foto: Stockholms stad

Då öppnar bryggan vid Örnberget igen

Efter två månaders avstängning öppnar snart promenadbryggan vid Örnberget igen. I sommar ska det bli renare och mer plats vid badplatsen.

  • Publicerad 14:00, 5 apr 2019

Det var i början av februari som upprustningen av bryggan mellan Örnsberg och Vinterviken drog igång. Sen dess har det inte gått att promenera hela vägen utmed vattnet men från och med fredag, den 12 april, är bryggan åter öppen igen.

Upprustningen av promenaden startade förra våren efter ett medborgarförlsag från en Söderortsbo som ville att badplatsen skulle utökas.

Bättre bad i Söderort – Örnberget får ny brygga

Förslaget fick gehör och bryggan har nu breddats i två etapper, i fjol och i vår. I år har stadsdelen också förberett för att installera belysning.

Bredare brygga – en succé

– Bryggan blev oerhört populär förra året, en succé helt enkelt. Det är ju en väldigt vacker plats och det är roligt att många uppskattar den, säger Sandra Lind, kommunikatör på stadsdelsförvaltningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Många som åt picknick vid vattnet gjorde dock att det blev en hel del skräp vid badplatsen. I år har det därför också satts upp fyra stycken solcellsdrivna komprimerande papperskorgar med extra kapacitet vid badet. Två papperskorgar har placerats på bryggan och två intill båtklubben.

– Vi hoppas att alla hjälper till att hålla badplatsen fin genom att använda dem, säger Sandra Lind.