Gör det själv. På fredag är det invigning för Byggmax i Vallentuna. Foto: Mostphotos

Då öppnar Byggmax i Vallentuna – med nytt koncept

På fredag är det dags för invigning av Byggmax i Vallentuna. Samtidigt meddelar de även att man kommer vara med att återuppbygga Väsby kvarn.

  • Publicerad 14:07, 11 jun 2018

I höstas skrev vi om att Byggmax kommer att öppna i Vallentuna, och på fredag är det äntligen dags. Då invigs den nya butiken på Lindövägen 6. På plats kommer kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand (M) att närvara tillsammans med Johan Sperling, regionchef för Byggmax.

Trädgård

Unikt för butiken i Vallentuna är att bygghandel och trädgårdsbutik kommer att etableras samtidigt och integrera med varandra.

– Traditionellt sett är vi ett byggvaruhus, men sedan ett drygt år tillbaka har vi testat konceptet att sälja trädgårdsvaror. Det här konceptet har visat sig vara lyckosamt och Vallentuna är det första varuhuset som byggs från början med både bygghandel och trädgård. Vi gör detta för att det ofta passar bra ihop med kundens projekt, säger Johan Sperling, regionchef på Byggmax.

Bygga upp kvarnen

Räknat till årsanställda kommer sex personer arbeta i huset, men då sommaren är varuhusets huvudsäsong kommer fler personer att finnas tillgängliga för att hjälpa kunderna hitta rätt.

Byggmax kommer även att engagera sig i återuppbyggnaden av Väsby kvarn.

– Det är jättekul att vara med, vi blev tillfrågade av andra aktiva i projektet. Dels är det kul att vara med då kvarnen är ett landmärke här, och dels för att det passar bra med tanke på att vi etablerar oss här nu, säger Johan Sperling.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Efter brutala rånen i Danderyd - nu sätts väktare in

Nyheter "Polisen tycks inte ha tillräckliga resurser" Flera brutala rån den senaste tiden har fått Danderyds kommun att reagera. Nu meddelar kommunstyrelsen att väktare ska sättas in för att öka tryggheten.tisdag 14/8 13:53