MARS. Sista veckan i mars är det invigning både av Coop Stormarknad och tennishallen i Tumba. Foto: Claudio Britos

Då öppnar Coop och tennishallen i Tumba

Efter fyra år av planer, grävmaskiner och byggen på ABC-tomten intill Huddingevägen, vid den östra avfarten till Tumba station, har nu invigningsdatumet spikats. Den 28 mars öppnar Coops stormarknad och den 30 mars öppnar Botkyrkas nya tennishall för allmänheten.

  • Publicerad 15:53, 27 feb 2019

För fyra år sedan presenterades planerna för ABC-tomten. I slutet av 2017 sattes spaden i marken för Coops nya stormarknad på 3 500 kvadratmeter och tennishallen på andra våningen med sex nya banor, och sedan dess har många undrat när lokalerna öppnar för Botkyrkaborna.

Sista veckan i mars

Nu meddelar Coop Butiker & Stormarknader att de öppnar i slutet av mars.

– Den 28 mars är preliminärt öppningsdatum, skriver Erika Troeng, presskommunikatör på Coop.

Ovanför stormarknaden byggs en tennishall på 4 500 kvadratmeter med fyra tennisbanor och två padelbanor. Rolf Ödmark, ordförande för Tennis och Paddel i Tumba, meddelar att invigningen är planerad till den 30 mars.

Erika Troeng kommenterade det ovanligt nära grannskapet med tennisklubben för ett år sedan:

– Det här är vår första butik som ligger i en tennishall, det är ett kul koncept som vi provar på nu, sa hon då.

Nytt område

Förutom en tennishall och en stormarknad planeras 550 bostäder i området. Senast i januari skrev BotkyrkaDirekt om pågående diskussioner mellan Botkyrka kommun och bolaget Hökerum Bygg AB som vill bygga tolv flerbostadshus i skogsområdet strax söder om ABC-tomten.

Här byggs en ny tennishall – med matjätte i botten