Snart i Stockan. Den 28 mars kommer en del av Svaneholmsparkeringen försvinna till förmån för en återvinningsstation. Foto: FTI

Då öppnar Danderyds nya återvinningsstationer

Boende i Stocksund och Tranholmen ska få det lättare att återvinna sina sopor. Inom kort öppnar en nu återvinningsstation på Svaneholmsparkeringen. Det blir också en ny ministation i Danderyds kommun.

  • Publicerad 16:10, 21 mar 2019

Den 28 mars utökas antalet återvinningsstationer i Danderyds kommun genom en ny station på Svaneholmsparkeringen i Stocksund.

I ett pressmeddelande säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, att de hoppas att den nya stationen ska göra det enklare att återvinna i Stocksund och Tranholmen.

Och en till är på gång – vid Danderydsvallen ska också en "ministation" på plats. Men när den blir färdig är inte klart.

– Men vi räknar med att det blir av under april. Det är en del markarbete att göra där eftersom det är gräs i dag, säger Annika Ahlberg till StockholmDirekt.

En station flyttar

På ministationen ska det finnas behållare för tidningar-, plast- och pappersförpackningar.

Senast sista maj ska den station som funnits vid Djursholms slott flyttas till Norrängsvägen vid Djursholms tennisklubb.

– Ja, då måste den vara borta, för då upphör bygglovet, säger Annika Ahlberg.

På den nya stationen i Stocksund kan man lämna in pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida.

Tre nya återvinningsstationer planeras

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt