Snart i Stockan. Den 28 mars kommer en del av Svaneholmsparkeringen försvinna till förmån för en återvinningsstation. Foto: FTI

Då öppnar Danderyds nya återvinningsstationer

Boende i Stocksund och Tranholmen ska få det lättare att återvinna sina sopor. Inom kort öppnar en nu återvinningsstation på Svaneholmsparkeringen. Det blir också en ny ministation i Danderyds kommun.

  • Publicerad 16:10, 21 mar 2019

Den 28 mars utökas antalet återvinningsstationer i Danderyds kommun genom en ny station på Svaneholmsparkeringen i Stocksund.

I ett pressmeddelande säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, att de hoppas att den nya stationen ska göra det enklare att återvinna i Stocksund och Tranholmen.

Och en till är på gång – vid Danderydsvallen ska också en "ministation" på plats. Men när den blir färdig är inte klart.

– Men vi räknar med att det blir av under april. Det är en del markarbete att göra där eftersom det är gräs i dag, säger Annika Ahlberg till StockholmDirekt.

En station flyttar

På ministationen ska det finnas behållare för tidningar-, plast- och pappersförpackningar.

Senast sista maj ska den station som funnits vid Djursholms slott flyttas till Norrängsvägen vid Djursholms tennisklubb.

– Ja, då måste den vara borta, för då upphör bygglovet, säger Annika Ahlberg.

På den nya stationen i Stocksund kan man lämna in pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida.

Tre nya återvinningsstationer planeras

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47