Öronkoll. Den nya mottagningen ska öppna senast sista mars. Foto: Johan Adelgren

Då öppnar Danderyds sjukhus nya mottagning

Utbildning av framtida specialister – och närmare vård för invånare i norra länet. Det är tanken med en ny mottagning för öron-näsa-hals-patienter på Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 16:07, 22 aug 2019

Danderyds sjukhus får en ny mottagning för öron- näs- och hals i början av nästa år. Mottagningen ska drivas av Nya Karolinska, som redan i dag bedriver vård på Danderyds sjukhus. I dag finns en öron-näsa-hals-mottagning på Huddinge sjukhus, men nu ska vården bli mer tillgänglig för patienter norrut.

– Dels vill vi säkerställa ett bra utbud av vård i norra länet. Men framför allt är det en satsning på utbildning av framtidens experter, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden till DanderydDirekt.

Upp för beslut i augusti

Hon berättar att Stockholm haft problem med för få utbildningsplatser för specialister inom öron-näsa och hals.

– Vi behöver en sammanhållen plats där patienterna finns och där experterna kan få lära sig yrket. Vi räknar med sex utbildade per år, säger Anna Starbrink.

Datum för invigning nästa år är inte spikat.

– Men senast under första kvartalet.

Beslutet ska klubbas i hälso- och sjukvårdsnämnen den 27 augusti.

– Det kommer att gå igenom, det kommer inte att vara något problem alls, säger Anna Starbrink.

Här öppnar Norrort första gamingcenter

Nyheter "Du lämnar frugan eller mannen när du shoppar" I veckan öppnar det första gamingcentret i Norrort. Med plats i Täby centrum hoppas ägarna kunna locka ännu fler till spelvärlden.måndag 20/1 17:02

Grönt ljus för kritiserat bygge vid Kevinge strand

Nyheter "Jag tror alla känner sig mycket nöjda" Nu finns inga fler instanser att överklaga till för de grannar som är kritiska till bygget vid Kevinge strand. Därmed kan bygget påbörjas –  troligen redan i år.måndag 20/1 16:11
Stockholm Direkt