Öronkoll. Den nya mottagningen ska öppna senast sista mars. Foto: Johan Adelgren

Då öppnar Danderyds sjukhus nya mottagning

Utbildning av framtida specialister – och närmare vård för invånare i norra länet. Det är tanken med en ny mottagning för öron-näsa-hals-patienter på Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 16:07, 22 aug 2019

Danderyds sjukhus får en ny mottagning för öron- näs- och hals i början av nästa år. Mottagningen ska drivas av Nya Karolinska, som redan i dag bedriver vård på Danderyds sjukhus. I dag finns en öron-näsa-hals-mottagning på Huddinge sjukhus, men nu ska vården bli mer tillgänglig för patienter norrut.

– Dels vill vi säkerställa ett bra utbud av vård i norra länet. Men framför allt är det en satsning på utbildning av framtidens experter, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden till DanderydDirekt.

Upp för beslut i augusti

Hon berättar att Stockholm haft problem med för få utbildningsplatser för specialister inom öron-näsa och hals.

– Vi behöver en sammanhållen plats där patienterna finns och där experterna kan få lära sig yrket. Vi räknar med sex utbildade per år, säger Anna Starbrink.

Datum för invigning nästa år är inte spikat.

– Men senast under första kvartalet.

Beslutet ska klubbas i hälso- och sjukvårdsnämnen den 27 augusti.

– Det kommer att gå igenom, det kommer inte att vara något problem alls, säger Anna Starbrink.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt